Új hozzászólás Aktív témák

  • Peterhappy

    őstag

    válasz vond #111772 üzenetére

    Na az kéne még. Az utóbbi évek egyetlen jó húzása az volt, hogy a bmlsz tizenkét csapatosra alakította a mennyeit. (a módszerbe már inkább nem mennék bele...)

    Nem létszámemelés kellene, hanem normális lebonyolítás. Két oda-vissza kör után alsó-felsőház, további két körrel. 22+10 meccs. Felső ház küzd a bajnokságért és Európáért, az alsó ház pedig a kiesés elkerüléséért.

    Plusz ne csak két kieső legyen, hanem legyen még egy vagy két osztályozós hely is. Szerintem.

    Nem megbántva a kisebb településeket, amíg Balmazújvárosok, Kisvárdák, Mezőkövesdek szerepelnek a legfelsőbb osztályban, vagy harcolnak az abba való feljutásért, addig felesleges a több csapat.
    Miközben pl. egy Győrnek, egy Zalaegerszegnek, egy Nyíregyházának, Békéscsabának, Kaposvárnak nincs első osztályú csapata (lélekszám alapján említettem ezeket a városokat), Kecskemétnek, Szegednek, Szolnoknak csak harmadosztályú együttese van, Sopronnak, Tatabányának vagy épp Veszprémnek meg még az se... (bár rémlik, hogy Sopron mintha valamilyen fúzió révén mégis az NB3-ban indulhatott volna).

    Két borsodi, két fejér megyei (oké, tudjuk a miértekre a válaszokat), négy budapesti csapat van a "legjobb tizenkettőben). (további három pesti a második vonalban, a pest megyei csapatokat pedig nem is említem)
    Miközben akad olyan megye, ahol nincs város (még a megyeszékhely sem), amely a profi ligák egyikében megjelenne.

Új hozzászólás Aktív témák