Új hozzászólás Aktív témák

  • bandus

    veterán

    bemásolom én kele jános posztját ha valaki nem követné:

    "Két dolog a Vidi kapcsán (ugyanis ez tényleg olyan siker, aminek lehet és kell is örülni, főképp azért, mert az én olvasatomban pont azt és pont úgy csinálta-csinálja a klub már évek óta, ami simán tanulható és másolható lenne másutt is az országban, miközben nem kell hozzá a világ pénze sem):

    ✅akik ismernek, tudják, hogy nincs kedvenc magyar csapatom (mármint, a válogatottól eltekintve), szóval teljesen kívülállóként mondom: évek óta a Vidi az egyetlen olyan magyar klub, amelyen látni lehet, hogy van ambíciója. Nyilván ez a klubnál dolgozók hozzáállásából és szakmai credójából fakad, de akkor is látványos. Edzőt váltottak, amikor edzőt kellett, kidobtak játékosokat, amikor már nem volt rájuk szükség, másokat évekig építgettek helyesen, jól és jókor nyúltak bele nagy nevekbe, miközben a felszínen csak nagyon kevés szembeszökő kompromisszumot kötöttek közben. Már Horváth Ferenccel is megelégedhettek volna, de aztán Berggel meg végképp, ők mégis mentek tovább a cél felé, olykor-olykor nagyobbat, máskor kisebbet kockáztatva. Ennek a tudatos munkának és kitartásnak a gyümölcse ez a siker.

    ✅Kovács Zoltánt nem ismerem személyesen, azt sem mondanám, hogy a munkájának minden rezdülését követem (szóval biztosan lesz majd itt, aki kijavít, vagy épp árnyalja a véleményem), de én azt látom, hogy a magyar mezőnyben azon nagyon kevesek között van, akik értenek ahhoz, amit csinálnak, miközben baromira érti azt a piacot is, amin dolgozik. Többnyire előrelátóan igazol, hiszen tudja: olyan nincs, hogy júniusban-júliusban összeszedett játékosokkal nagyot menetelsz a nemzetközi porondon (hahó, Fradi!), miközben évről-évre lépdel előre a csapattal Európában:
    - 2016: EL-selejtező, 3. forduló: vs. Midtjylland (h.u.)
    - 2017: EL-selejtező, play-off: vs. Partizan
    - 2018: BL-selejtező, play-off: vs. AEK Athén.

    Három évnyi folyamatos, kiszámítható, tervszerű fejlődés. Hol és ki tudott ilyet a magyar fociban letenni az asztalra legutóbb és mikor?

    Még valami a végére: 2016 nyara óta a Vidi mérlege a nemzetköz porondon 8 győzelem, 8 döntetlen és 4 vereség. Eközben az összes többi magyar csapat (Fradi, Honvéd, Vasas, Újpest, MTK, DVSC) együttvéve 7 győzelemig jutott.

    Kell még mást mondanom?"

    "a jövötsajnos nemlehet tudni csakhamárotvagy deakormegmár azajelen"

Új hozzászólás Aktív témák