Új hozzászólás Aktív témák

  • Peterhappy

    őstag

    Több minden.

    Sajnos a helyosztók sima, mondhatni lefutott meccsek voltak. Boritékolható volt a négyes sorrendje (ilyenkor azért sajnálom, hogy nem sportfogadok).
    A döntőért kár, úgy hiszem az öngólig jobbak voltak a horvátok (főleg ugye a szabadrúgást megelőző "szabálytalanság" tükrében. A tizenegyes jogos volt, hiába, hogy a kezezés nem volt szándékos. Be lehetett és - szerintem - be is kellett fújni. Egyik francia gól sem volt benne a meccsben.
    A második félideiek már inkább, de ehhez kellett sajnos egy középszerű kapus is. Írtátok korábban, hogy egy de Gea/Courtois szintű kapus ezeket kikapta volna - részint egyetértek. A negyediket biztosan, Pogba lövésében nem vagyok biztos, váratlanul vállalta el és takarásból érkezett.

    Még Lloris kariuszozása is bőven belefért (döbbenetes, hogy két ekkora kapushiba essék a szezon két legfontosabb mérkőzésén), a horvátok sajnos kipukkantak a végére.
    Modricnál jó helyen landolt az aranylabda, de épp a döntőben nem tudta hozzátenni azt a pluszt, amit kellett volna (a gólpassza ellenére). Mbappé díja egyértelmű, továbbra is hiszem, hogy a 2020-as évek róla fognak szólni. Az aranylabda remélem Grízmanó és Modric között dől el (esetleg CR érhet még a dobogóra), de szerintem van arra esély, hogy jövő nyáron még CR és Messi közül kerüljön ki a győztes. Kis túlzással szerintem CR helye borítékolható (látatlanban: bajnok, gólkirály, talán még kupagyőztes is és min. BL-elődöntő), a kérdés az, Messi mire megy a folyamatosan átalakuló Barcában, egy egyre rosszabb Suárez mellett, Iniesta nélkül.

    Még egy pillanatra a VB-re visszakanyarodva. Szinte szégyellem, mennyire nem hozott lázba.
    Nagyon szorítottam a horvátoknak, csapatként, a rájuk jellemző mentalitással engem lenyűgöztek, de egyénileg jobb volt a francia válogatott, mégha rajtuk nem éreztem, hogy igazán csapatként működnének együtt, ahogy azt sem, hogy lett volna olyan mérkőzés, ahol valóban kiadták volna magukból a 100%-ot (sem a belgák, sem a horvátok ellen). Szerencséjük volt a belgák ellen, szerencséjük volt a horvátok ellen, de összességében - sajnos - úgy hiszem, megérdemelték a sikert.
    Megnéztem volna azért úgy a döntőt, ha egy nappal többet pihenhetnek és készülhetnek a döntőre a horvátok. A -1 nap pihenés is épp elég hendikepet jelentett volna a horvátok számára, hát még a +90 perc játék, a két idegőrlő büntetőzés.
    A torna számomra összességében csalódás volt, egy-két élményszámba menő találatot leszámítva nem sok mindenre fogok emlékezni évek múlva. És kétlem, hogy egy 48 csapatos téli VB után ennél jobb lesz a helyzet - még ha esetleg ott is leszünk...

Új hozzászólás Aktív témák