Új hozzászólás Aktív témák
-
Alusky
aktív tag
#afirefoxsemmegbízható
Köszönöm Prohardver Kft, hogy biztosítod a második Facebookot a világon.
-
dabadab
titán
Jó, akkor megírom a cikket, mert láthatóan lefordítani sem sikerült az érdemi részt.
A PPA (Privacy-Preserving Attribution) arról szól, hogy a website-ok megkérhetik a browsert, hogy
1. jegyezze meg, hogy milyen reklámokat látott, milyen website-okon
2. ha a user olyat csinál (pl. meglátogat egy specifikus URL-t), amit a reklám készítője valamiképp sikernek értékel, akkor ezt is tárolja el
3. az egészről küldjön jelentést egy website-raA Mozilla azzal védekezik, hogy a 3. pontban elküldött jelentés anoním és azt különben sem közvetlenül a reklámozó kapja meg, hanem egy köztes ... valaki.
Az osztrákok meg azt mondják, hogy de, ez igenis aggályos és minimum úgy kéne működnie, hogy alapból legyen kikapcsolva.DRM is theft
-
dabadab
titán
A rövid válasz az, hogy a GDPR-nek való megfelelés nem relatív, hanem abszolút kérdés, tehát ebből a szempontból mindegy.
A kifejtősebb meg az, hogy eddig nem szolgáltatott a Firefox ilyen adatokat a userekről, most meg igen, szóval amúgy rosszabb lett a helyzet.
DRM is theft
-
k-adi
nagyúr
Az egykor oly népszerű Firefox ma messze lemarad a Chrome, a Safari és az Edge mögött.
sad pikachu face
-
Szerintem ez valahol sejthető volt. A Chrome hiába népszerűbb, az meg egyértelműen küld rólad mindent mindenféle szerverekre, ilyen hárombetűs amerikai szervezeteknek is. Ez a privacy téma szvsz túl van lihegve, egyfelől a fejlesztőknek is jó, ha tudnak rólad adatot gyűjteni, mert valahogy a terméküket is fejleszteniük kellene. A Firefox amúgy is a túlélésért küzd és nem egy rossz böngésző. Kár volna érte...
[ Szerkesztve ]
Az emberiség két legnagyobb találmánya az írás és a mikrohullámú sütő.
-
UHHH
senior tag
2025 lesz mindjárt, még valaki használ Firefoxot vagy más Mozilla terméket?!
-
Linux alapú rendszert használok, ott a Firefox az alapértelmezett böngésző és igen jól illeszkedik ezekhez a rendszerekhez. A Thunderbird is egy szintén hiba nélkül használható e-mail app.
Dual bootban a Windows 10-en is Firefoxot használok. Az Edge pont addig megy, amíg a Firefoxot le tudom tölteni vele.
[ Szerkesztve ]
-
Nemtom, nem értékelném tragikusnak a dolgot. Max. értelmét nem látom, hogy bármit küldjön ezekről a dolgokról. Ha az a cél, hogy a hirdetők lássák az elérést, annak még van valami értelme, de ahhoz meg felesleges a böngészőnek azonosítania magát.
@UHHH : Nekem is FF van egyes eszközökön. Többin Chromium.
...de hogy a cikkből milyen szinten nem derül ki semmi...
[ Szerkesztve ]
Mutogatni való hater díszpinty
-
hokuszla
senior tag
Desktop Browser Market Share in Hungary - August 2024
Chrome 66.07%
Firefox 14.59%
Edge 11.07%
Opera 4.63%[ Szerkesztve ]
10600k 16GB 1660s 5TB
-
-
totron
addikt
Már most is kár. Milyen feedbackekre gondolsz pontosan fejlesztés terén? Minek kell fű alatt intézni, ha egyébként is van visszajelzésre lehetőség? Honnan tudja egy kommentár nélküli visszaérkezőről a fejlesztő hogy az sajnálatos trend és senyvednek alatta a júzerek vagy vígmosollyal felhasznált igény?
Na az Edge az igazán aggályos. Agyhalott reklámok, érdemben kikapcsolhatatlan követések. Nem túl meggyőző/zsigerből hajítós így, pedig lehetne másképp is.
#3dabadab, azt különben sem közvetlenül a reklámozó kapja meg, hanem egy köztes ... valaki.
Ennél megnyugtatóbbat álmodni sem lehetne. Hogy az ilyenekből hogy lesz érv...#7k-adi, egyneművé lett a többi futottak még szereplővel. Ha ma jön szembe valakivel az azt sem tudja mi volt, hol volt régen. #"meg_volt_még_valami_Debian"
#9UHHH, használ, de még linuxkonzolt is. Kezeltetni kellene a múltban ragadtságnak ezt a fokát. #ironik_sentence
-
Tasunkó
senior tag
A Titanicot sem láttam, sosem használok ilyen Chrome, Edge, vagy bármit amit sokan használnak, mert azok a többségre vannak szabva, így a legordasabb átverések ott várhatóak. Ha ez a hír a Firefoxról, borítékolható hogy a Chrome ennek vagy dupláját elköveti, vagy a sokszorosát.
Kérek egy számot a jútútú
-
-
Dragon3000
veterán
Mit nem? Ha tényleg korlátozzák majd a reklám blokkolók tudását, ami nélkül ma már használhatatlan a net, akkor lehet eléggé meg fog változni a helyzet, főleg, ha azt is ide vesszük, hogy a firefox kivételével mindegyik chromium megoldás, így ha követik a fejlesztéseket mindegyiknél jelen lesz ez a gond. Majd meglátjuk, hogy alakulnak a dolgok.
-
Minek kell fű alatt intézni, ha egyébként is van visszajelzésre lehetőség?
Jó kérdés. Talán bíztak benne, hogy nem derül ki és addig valami lóvét kapnak, amiből fejleszthetnek, nem tudom. Én csak találgatok.Az emberiség két legnagyobb találmánya az írás és a mikrohullámú sütő.
-
BTW Chrome-ból van opensource, ami elvileg nem kémked.
De, az is kémked, a Chromiumra gondolsz feltételezem. Az is küld haza adatokat. Az ungoogled-chromium, ami nem küld haza, viszont azt meg saját felelősségre használja az, aki akarja (olvasottak alapján nem ajánlom!)... A Chromium sem 100%-os történet, mert annál is késnek tudtommal a javítások meg azért mégsem egy Google Chrome.
[ Szerkesztve ]
-
válasz Dragon3000 #21 üzenetére
Nagyon sokan nem használnak blokkolót. Még többen a kisujjukat se mozdítják semmiért, nem hogy ilyen lehetetlen hülyeségekkel foglalkozzanak, mint hogy a telefonon (szigorúan nem PC-n ) mi jeleníti meg azt az izét. Pár % változás lesz, de ez már olyan monopólium, amit elég nehéz lenne megdönteni.
@Rowon : Hol lehet megtudni, hogy mit küld haza a Chromium?Mutogatni való hater díszpinty
-
dabadab
titán
-
[link] 8 éves fórumbejegyzés ( ), a lényeg, hogy próbálok valami értelmes forrást találni. Valami olyasmire kell rákeresni, hogy "chromium outgoing traffic". Idézem:
What is worse - no matter what page I load, similar connections to Google IPs and 1e100.net are always active.
Itt meg a válasz, hogy mi az az 1e100.net: [link]1e100.net is a Google-owned domain name used to identify the servers in our network.
...
Lots of Google services use 1e100.net but that doesn't mean 1e100 is just for the services you want to have. For example Google safebrowsing feature(or I should say snitch) is being used no matter what you choose. Even if you disable any option on chrome to prevent safebrowsing, you will still have lots of connections to 1e100.net.
[ Szerkesztve ]
-
Ja Máshol is hoztak forrást. De azt nem értem, miért nincs nagyobb felháborodás, ha egy opensource cuccban ez látszik
És @Rowon : Én is szinte kizárólag 10 éves bejegyzéseket találtam. De ami újabb : https://alternativeto.net/news/2024/7/chromium-browsers-found-sending-user-data-to-google-raising-privacy-and-regulatory-concerns/
Eddig az látszik, hogy sokkal kevesebb dolgot küld, mint a normál króm.
[ Szerkesztve ]
-
Eddig az látszik, hogy sokkal kevesebb dolgot küld, mint a normál króm.
Viszont funkcióban is szegényesebb és a védelme sem olyan, mint a Chromé. Én így tudom. Na meg a Google fiók nélkül szerintem nem is lehet annyira jó használni, mert abba legalább mentődnek az adataid (könyvjelzők, pl.) egy felhőbe, amit aztán más gépről való bejelentkezésnél elő tudsz hívni. Az sem egy hátrány. Ha a fiókba belépsz, akkor meg egyből ott a Gugli.Az emberiség két legnagyobb találmánya az írás és a mikrohullámú sütő.
-
Egyik böngészőbe sem jelentkezek be fiókkal. Sajnos a Gmailhez be kell egy tabon (most böngészőből használom, később lehet, hogy visszatérek offline kliensre), de magába a böngészőbe sehol nem vagyok bejelentkezve. Funkciókat nem nagyon használok azon kívül, hogy jelenítse meg az oldalakat. Ghostery, uBlock van.
A könyvelzőim mentődnek egy felhőbe...
A korábbi találatokból annyit láttam, hogy induláskor lekéri a Google IP-jét, meg a kiegészítők frissítését ellenőrzi. Ez azért nem tragédia. Többit még elolvasom, hogy konkrétan mit.
[ Szerkesztve ]
-
BTW nekem ez a hangout extension sincs.
"A könyvelzőim mentődnek egy felhőbe... " -> Ez pedig Floccus-sal megy. Direkt olyat kerestem, ami nem publikus szolgáltatásra megy. Sajnos ifonra nincs.
[ Szerkesztve ]
-
btprg
senior tag
Még szép. Mit használjak, talán azt a foshalom kémprogram krómot, ami minden erőforrást felzabál, és rosszabb mint ha vírus lenne a gépen? És mellesleg mindig csak a legújabb mindent támogatja, mert ő a g*ci nagytesó gugli ami a monopóliuma miatt bármit megtehet.
"Tepid! Tepid is no good for a star, but it'll do for stardust." (nmlorg/naim)
-
btprg
senior tag
Persze, nyilván ez a célja ennek a tetű kuglinak, hogy a felhasználókat ezer szállal magához láncolja... Sajnos bizonyos rokonaim is beszopták ezt, ha nem króm van aminél már indításkor bejelentkezik egy kattintással a saját fiókjába és mindent intéz, akkor már meg vannak lőve, hogy mit csináljanak... Jelszavaikat nem tudják, mert a nagy tesó úgyis mindent intéz. Telefonról is mindent szinkronizáljon csak a fiókjába, aztán mikor a képektől már betelik az egész, akkor vagy jöhet az r=1 user számára gyakran megugorhatatlan exportálás és lementés máshova, vagy kezdhet havi szinten tejelni a nagyobb tárhelyért.
Én azon csodálkozok, hogy nem alap minden informatikához értő akárki esetén, hogy a googléval való összes kapcsolatot kerülni kell, ismerősi körben is tűzzel-vassal irtani. Nem sok ilyen kártékony cég van a világon.
"Tepid! Tepid is no good for a star, but it'll do for stardust." (nmlorg/naim)
-
-
Multibit
nagyúr
válasz Dragon3000 #18 üzenetére
A Króm hogy számol le a böngészőn kívüli blokkolókkal?
-
Multibit
nagyúr
válasz Dragon3000 #41 üzenetére
Nem számít ki mire képes. A lehetőség megvan...
Új hozzászólás Aktív témák
- Szólánc.
- PlayStation 5
- Napelem
- Politika
- Mikrokontrollerek Arduino környezetben (programozás, építés, tippek)
- Eredeti játékok OFF topik
- Genshin Impact (PC, PS4, Android, iOS)
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Milyen Android TV boxot vegyek?
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: Ozeki Kft
Város: Debrecen
Cég: Ozeki Kft
Város: Debrecen