Új hozzászólás Aktív témák
-
horush
addikt
Gyerekek védelme.. Aha, általában pont ezért kíváncsi az állam a privát beszélgetések tartalmára.
-
Kansas
addikt
Csak épp itt egy szó sincs arról, hogy az állam lenne kíváncsi rá. Arról van szó, hogy a tech cégeket akarják kötelezni szűrésre/blokkolásra, és hát a titkosítás annak akkor is gátja, ha egy szót sem adnak ki az államoknak.
De persze, vedd fel az alusisakot nyugodtan, sokkal könnyebb, mint gondolkozni, vagy szöveget értelmezni.[ Szerkesztve ]
Nincs olyan MI, ami képes lenne szimulálni az emberi hülyeséget... ha valaha lesz, annak tuti az emberi hülyeség lesz az oka...
-
Kansas
addikt
Nem, én még GenX-ből jöttem, de talán épp ezért képes vagyok szöveget értelmezni.
Ha egy törvényben nincs adatszolgáltatási követelmény, akkor arra hivatkozva nem fognak tudni belenézni a szent tiktokcsetedbe, így azzal érvelni hogy "Aha, általában pont ezért kíváncsi az állam a privát beszélgetések tartalmára." teljességgel nonszensz, alusipkás feltételes reflex.
Én ugyan csak a cikket olvastam el nem a törvénytervezetet magát, de meglepődnék, ha #1horush nem ugyanígy lenne ezzel... márpedig a cikkben leírtak alapján nincs szó állami betekintésről.
Mit nem lehet ezen felfogni???Amúgy nem kétlem az államaparátusban az alantas, jogellenes motivációk meglétét, de aki azt hiszi, hogy csak ilyen motivációk vannak az pont annyira idióta mint aki totális erkölcsi tisztaságot feltételez...
[ Szerkesztve ]
Nincs olyan MI, ami képes lenne szimulálni az emberi hülyeséget... ha valaha lesz, annak tuti az emberi hülyeség lesz az oka...
-
nemlehet
őstag
A gyerekek védelme nem véletlen elcsépelt és gyakran már ironikusan viccelődésként elsütött frázis. UK-ben rengeteg borzasztóan visszás folyamat zajlik az utóbbi időben aminek része az egyre kiterjedtebb megfigyelés is.
A social média kontrollja mindenféle papíron magasztos célok után valójában csak arra szolgál hogy a kormány és az államapparátus kritikáját elnyomhassák.
Ha rákeresel több példát találhatsz arra, hogy valakit a social media posztja miatt letartóztattak vagy eljárás indult ellene amikor pl helyi council döntéseket kritizáltak vagy egyes állami iskolák school boardját bírálták.Nah most akkor azt a GenX eszedet vedd elő és próbálj meg elgondolkodni azon, hogy a különböző platformszolgáltatóknak kötelezően előírt mindenféle súlyos privátszféra sértés minek a lépcsőfoka.
Mert hogy tuti nem a ped*filia elleni küzdelemé az hótziher lévén kőkemény küzdelem árán tussolják el királyi család vagy a felsőház gyerekekkel kapcsolatos botrányait. Had legyek ennyire rosszindulatú, hogy az a testület ami tele van gyerekmolesztálókkal nem azért akarja ezt, hogy a gyerekeket megvédje...
Örök classic Simpsons kép:[ Szerkesztve ]
Nokia 3310->3410->3100->6500 Slide(RiP Nokia)->Acer Liquid Metal ->Xiaomi Hongmi-> Xiaomi Redmi Note 3
-
ledgeri
nagyúr
Ha a titkostott csatornában szűrést köteleznek, akkor abba már valakinek, valaminek bele kell nyúlnia/néznie, hogy az megtörténjen, mindegy, hogy állambácsi ügyvédje, vagy gigacorp AI-ja csinálja.
anti-blockadblock-er// PH! új arculat: 1/ 500 // szeksziboj -nálam van egy pirospontod! // Keresek Sárga fényű lézert! (kézit, ceruzaelemest)
-
cinemazealot
addikt
Az, hogy ma egy gyerek ellen elkövethető idegen általi visszaélés, valószínűleg annak is köszönhető, hogy a platform, amin ezt elkövetik "ingyenes" (nem az, hiszen a felhasználó az adataival fizet a használatáért), a felhasználó személyazonosságát, így tehát a korát is, illetve azt, hogy kiskorúsága esetén kivel kerül(het) kapcsolatba, senki nem ellenőrzi vagy bírálja felül. Ha a platform fizetős lenne, akkor mindez nem fordulhatna elő. Csak ugye havi néhány ajrót feláldozni az adatvédelem oltárán fájdalmasabb, mint utólag ujjal mutogatni a szolgáltatásaikat "ingyenesen" és MI által generált tartalommal támogatva kínáló profitorientált gazdasági vállalkozásokra.
Mindkét félnek volna hova fejlődnie, míg a titkosítás törhetőségének (illetve a tartalomba való betekintés biztosításának) lehetősége kiskapu, ami pontosan azt bizonyítja, hogy erre egyik fél sem képes.
-
VIC20
őstag
Pfuj, de gusztustalan firkász cím... :(
Részleteiben lehet olyan értelmezést találni (erőltetni), ami akár igaznak - sőt, helyesnek - is mondható, de az egészét tekintve a velejéig hazug. -
nemlehet
őstag
Például. Több ezer letartóztatás az utóbbi 5 évben.
Most istennek se találok ami kifejezetten arról szólt ahol a school board transgender diákokkal kapcsolatos döntését kritizálta valaki és utána letartóztatták, de ha lesz időm megkeresem majd.
Nokia 3310->3410->3100->6500 Slide(RiP Nokia)->Acer Liquid Metal ->Xiaomi Hongmi-> Xiaomi Redmi Note 3
-
TESCO-Zsömle
félisten
Azért ez a "cause annoyance, inconvenience or needless anxiety" egy sikamlós lejtő. Főleg az "annoyance, inconvenience" része. Kinek a számára és milyen jellegű idegesítés, kényelmetlenség? Ez elég tág fogalom 5000 fontért és fél évért...
[ Szerkesztve ]
Armored Core VI CE és PCE eladó; Starfield Premium upgrade (XBOX) eladó
-
nemlehet
őstag
válasz
TESCO-Zsömle #11 üzenetére
Pontosan. És akkor ezt szépen kiterjesztjük a privát üzenetekre is az biztos jól fog elsülni.
-
Kansas
addikt
Szerintem meg összemosol dolgokat és erősen építesz szalmabábra meg csúszós lejtő érvelésre.
Persze nem mondom azt hogy a paranoiást nem üldözik, de én nem úgy állok az élethez és a világhoz hogy alapállapotban mindenki ellenem van, akkor is ha ennek semmilyen tanújelét nem adta. A konstans pesszimizmus nem jó formája az életnek.
Szerintem ez csak egy másik formája a hópiheségnek a woke típusú mellett.Nincs olyan MI, ami képes lenne szimulálni az emberi hülyeséget... ha valaha lesz, annak tuti az emberi hülyeség lesz az oka...
-
Itt megint csak a bizalmi válság a baj. Ha valóban, ellenőrizhető módon lehetne csak belenézni vele üzenetekbe, akkor nem lenne vele gond. De azok után, amit sok állami szerv csinált már, senki nem hisz már el ilyeneket.
A pedofilok meg vadásznak tovább.@Cinemazealot : "Ha a platform fizetős lenne, akkor mindez nem fordulhatna elő. "
A fenét nem...[ Szerkesztve ]
Veszek _hibás_ LCD monitort,fényképezőgépet, objektívet, routert ---- Mutogatni való hater díszpinty
-
nemlehet
őstag
válasz
arnyekxxx #14 üzenetére
Ugye a törvény szövege ami alapján ezeket az embereket letartóztatták az magában foglalja (mint fent írta a kolléga) "cause annoyance, inconvenience or needless anxiety". Nos ez rendkívül tág fogalom amit a sajtó gyakran szeret úgy beállítani, hogy "aggressive, threatening or hateful speech".
Most istennek se találom a cikket, de a lényeg az volt, hogy arról szólt a FB thread, hogy engedélyezték a transz tanulónak hogy a lány WC-be menjen amit több szülő is megtámadott. A school board megvédte a döntést, majd a helyi council is. Az egyik szülő idiótának és veszélyesnek nevezte a döntést (még csak nem is a council membereket) amiért letartóztatták a fenti törvényre hivatkozva.
-
nemlehet
őstag
Szerintem meg összemosol dolgokat és erősen építesz szalmabábra meg csúszós lejtő érvelésre.
Nyugodtan hozz példát mindegyikre. Azt készséggel elismerem, hogy nem is feltétlen szigorúan véve a javaslattal van a bajom, hanem az azt magában foglaló folyamattal és politikai iránnyal. Szerintem az állam ilyen fajta kontrollja (még ha kis is szervezi másnak) a szabad vélemény nyilvánítás felett mindig rosszat szül.de én nem úgy állok az élethez és a világhoz hogy alapállapotban mindenki ellenem van
Én se. De ettől még pl látom, hogy k*rva nagy társadalmi feszültségek vannak majdnem mindenhol, amit sokan arra használnak, hogy az elit kontrollját, befolyását elmélyítsék. Engem a brit folyamat kísértetiesen emlékeztet arra ahogy Xi hatalomra kerülése után kínában elkezdték csorbítani a szabadságjogokat és orientálódtak megint a Maoi gyökerek felé. Lehet ez alufóliasisakosan hangzik, de mondjuk 10-20 éve nem biztos, hogy a briteknél átment volna egy ennyire kritikán aluli gumitörvény. Most igen valamiért.. Hányadik nem választott miniszterelnöke is van most a briteknek? 3. zsinórban?A konstans pesszimizmus nem jó formája az életnek.
Ez tény, de te tényleg úgy érzed, hogy most egy jó korszakát éljük a történelemnek? Szerinted jó irányban haladnak a dolgok, a társadalmi folyamatok?Szerintem ez csak egy másik formája a hópiheségnek a woke típusú mellett.
Ha már érvelési hibák akkor ez meg vagy ad hominem, vagy poisoning the well. Attól hogy valakit érdekel a government overreach nem lesz hópihe vagy konteós redneck. Aközött van bőven pár lépcső. Főleg akkor nem ha a kormány ezt valami bullshit szar indokkal próbálja meg elsütni az amúgy civil jogokat gyanúsan sértő törvényét.
A gyerekek védelme jó és fontos, de azt nem így kell elérni és senki sem gondolja komolyan hogy ettől bármennyi gyereknek is javul a sorsa.Nokia 3310->3410->3100->6500 Slide(RiP Nokia)->Acer Liquid Metal ->Xiaomi Hongmi-> Xiaomi Redmi Note 3
-
TESCO-Zsömle
félisten
Kezdjük ott: én nem tudom, hogy egy Pegazus ügy után hogy kerülhet akár idehaza szóba a paranoia, mint lehetőség főleg olyan témakörben, ami a privát szférába való betekintésről, annak aktív megfigyeléséről, ellenőrzéséről szól.
És megintcsak nem számít, hogy te mit gondolsz vagy én mit gondolok, de még az sem számít, hogy a kommunikáció szerint milyen céllal készül ez a dolog. Csak az számít, hogy mit ír a törvény betűje, ami idézve is van a cikkből, és mocsokmód nem azt, amire aztán a példákat sorjázza.
Az a leírás egy tágra nyitott ajtó. Attól, hogy a cikkben csak arra világítanak rá, aminek szabad rajta bejutni még nem jelenti azt, hogy a rabló kint maradt, csak azt, hogy nem világítanak rá.Armored Core VI CE és PCE eladó; Starfield Premium upgrade (XBOX) eladó
-
cinemazealot
addikt
Ne a ragadozó irányából nézd a dolgot, hanem az áldozatéból! Ha apunak és anyunak havonta kéne perkálnia ahhoz, hogy a gyerek fent lóghasson a közösségi médián, akkor az egy olyan fizetett szolgáltatás lenne, amiért a szolgáltató felelősséggel tartozik és amiért felelősségre is lenne vonható. A gyerek profilja is levédhető volna úgy, hogy oda még a szolgáltatónak sem volna szabad akármilyen tartalmat beszúrnia. Sőt, talán még a hulladék tartalom(gyártó) is kevesebb lenne.
Tudom-tudom, bilibe lóg a kezem, de azzal, hogy jelenleg mindez "ingyenes", gyakorlatilag mi magunk hajolunk oda a pofonért... illetve toljuk oda a gyerekeink arcát. A szolgáltatónak pedig konkrétan érdeke az, hogy éltesse a pofozkodást, sőt még a benyelt pofonok erősségét és irányát is pénzzé teszi.
Szerk.: De íme egy analógia: TV vs. streaming. Ha előfizetsz a streaming-re, azt nézel, amit szeretnél és a nem kívánatos tartalmakat ragyogóan ki tudod szűrni (a Netflix reklámmal támogatott előfizetési modelljétől most tekintsünk el). Az ingyenes "közösségi" televíziózás meg a kereskedelmi csatornákon futó valóságshow, ami valószínűleg az egyik legkárosabb tévés tartalom a társadalom számára. A kereskedelmi csatornákért történő előfizetést most azért nem számolom, mert azt a szolgáltatónak fizeted, hogy nézhesd az adást, ami analóg az internet szolgáltatódnak fizetett díjért azért, hogy lehessen "ingyenes" közösségi médiád.
[ Szerkesztve ]
-
ddekany
veterán
Google: "Chat Control 2.0". GB nem EU (már), de nem lenne meglepő, ha ugyan ez lenne a törekvés. Azaz, hogy a nagy cégek végezzenek CSEM felismerést (amely elvárás ellehetetleníti a végponti titkosítást), és az eredményeket automatikusan továbbítsák a szervek felé.
[ Szerkesztve ]
-
jerry311
nagyúr
Még mindig a szokásos duma.
- Milyen csomagolóanyagot szeretne ehhez a törvényhez? Nők egyenjogúsága, terrorizmus, vagy gyermekvédelem?
- Nem is tudom, talán gyermekvédelmet.
- Már csomagoljuk is!League of Legends: spambox
-
jerry311
nagyúr
Nemtom az Orosz statisztika mennyire igaz, az angol számok nagyságrendileg jók.
Chelsea Russell, Snoop Dogg dalszöveget mert posztolni.
Nem akarnak ezek semmilyen gyereket megvédeni, megfigyelni akarnak mindent és mindenkit.
Már most is itt van a legtöbb térfigyelő kamera Európában. Rengeteg helyen van automatikus rendszám felismerés, mert csak, mert "bűnmegelőzés" (hahaha).League of Legends: spambox
-
t72killer
titán
Ha annyira érdekli őket a gyerekek jóléte, talán arra figyeljenek már oda, hogy ne legyen körükben annyi KÉSELÉS, mobbing, droghasználat.
Ja, hogy ezek ahogy lementek a címoldalas sztorik, már "nem is léteznek" és a következő címoldalasnál újra boci szemekkel bambul a komplett társadalom, hogy húde szörnyű mik vannak...
Mindig meglep milyen sokan hiszik el, hogy van ingyen ebéd.
-
t72killer
titán
Ahhoz, hogy óriási károk keletkezzenek anyagiakban és emberéletekben, nem szükséges, hogy az államaparátus minden négyzetcentiméterén hegyekben álljon a gonoszság.
Britanniáról van szó, pár "megvalósult apróság" az elmúlt időszakból:- brexit, amit külön hisztiből a lehetőségekhez képest még szarabbul hajtottak végre (arcvesztés nélkül a covidra hivatkozva igénybe vehették volna a második átmeneti évet)
- energiacégek = haverok zsebének adófizetői pénzhegyekkel kitömése: végignézik, ahogy pár cég simán elkartellezve a tőzsdei ár 4-5x-öséért adja a gázt, amiből kb 3x-osat fizet a fogyasztó közvetlenül és még 2x-eset az adóin keresztül "ársapka" címszó alatt.
- a benefitrendszer kvázi drogosokat termel ÉS későbbi életszakaszokban azokat jutalmazza TÖBBSZÖRÖSEN, akik szorgalmas munka helyett fiatalabban szétdrogozták az agyukat, megtakarításuk 0.
Az eredményt láthatjuk, egy Olaszliszkákkal teli társadalom, ahol a politika a cikknek témát adó kamuzásokkal próbálja bizonygatni, hogy ő mennyire odafigyel a fiatalokra. Másik harcikutyás ketrecbe dobott macsek még az LGBT-agybaj: Hitler rendszere nem akarta ennyire megtudni+DOKUMENTÁLNI egy-egy állásjelentkezés, HAT ÉVES GYEREKTŐL SZABADIDŐS SPORTtevékenység esetén, hogy milyen a delikvens "nemi identitása".
-
t72killer
titán
válasz
arnyekxxx #14 üzenetére
Pitiáner (egy 10évesnek persze nagyon nem!) ügy a sulinkból: nagyfiam, aki már 2 éve az osztályba jár szuperjól beilleszkedett széles baráti köre van, jelentkezett egy diákönkoris tisztségre. DE jött az osztályba egy afgán menekült gyerek kemény 2 hete, akit rendkívül érdekes körülmények között "megválasztottak". Eme rendkívül érdekes körülmények egyike, hogy a diákszavazatokat számláló egyik osztálytárs elmondta a nagyfiamnak, hogy a diákszavazatok szinte összes darabját ő kapta (a tanárok is szavazhattak)...
Mégis, akkor mit is mondjak neki? Fiam, a BŐRSZÍNED miatt nem kaptad meg a pozíciót és beraktak oda egy totál alkalmatlant, aki amúgy 10éves létére olvasni se tud?
"Visszafele" is működik ám a dolog, 3 megyével arrébb egy indiai gyereket öngyilkosságba mobbingoltak az osztálytársai. Első pillanatban, whistleblower osztályársnak köszönhetően a történet így címlapra is került - aztán vmi hihetetlen gyorsasággal előkerült a boncolási eredmény (de tleg órákon belül!), hogy a gyereknek valami szívbetegsége volt, amiatt fulladt meg. Ha ebből az eü-rendszer sebességből 1%-ot kapnának a nem ritkán évekre nyúló NHS várólisták...
Nem a Habonymédiában olvastam, élőben találkoztam vele, és csak pörög a fejem...
[ Szerkesztve ]
-
-
emelhu
aktív tag
A gyerekek csodálatos indok mindenre, akár igaz akár nem.
Új hozzászólás Aktív témák
it Nagy-Britannia nem enged a titkosítás elleni hadjáratból, Ausztrália pedig kötelezi a cégeket, hogy vegyék ki a keresési találatokból az AI gyártotta, gyerekbántalmazáshoz köthető tartalmakat.
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Xiaomi Pad 6 - kiapadhatatlan jóság
- Samsung Galaxy Watch5 Pro - kerek, de nem tekerek
- BestBuy topik
- iPhone topik
- Kampó: Olcsó bluetooth hangszórócska.
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Sorozatok
- YouTube
- További aktív témák...
- LG 34GP950G Ívelt Ultrawide Gamer Monitor!34"/3440x1440/Nano IPS/180hz/1ms/G-sync Ultimate/HDR600
- Új Lenovo ideapad 5 14ALC05 Fémházas Ultrabook -25% 14" Bivaly AMD Ryzen 5 5500U 6Mag 8/512 FHD
- EDIFIER MR4 Studio monitor hangfal pár, nagyon keveset használt, garancia 2025.7. -ig
- Asus Rog x470-f
- Tapo C200 Otthoni biztonsági Wi-Fi kamera, tökéletes állapotban, garanciával
Állásajánlatok
Cég: Morgan Stanley
Város: Budapest
Cég: Devops Team Kft.
Város: Budapest