Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
Johnny001
senior tag
Már várom!
Bp. XVIII.- Pestszentimre 06309060893
-
PTM
tag
Lehet, hogy egy 30 centis análintrúdert könnyebben meg tudnék magyarázni otthon, mint ezt a dizájnt.
-
Komplikato
veterán
És mi van a CUDIMM ramokkal? Állítólag sok AM5 lap támogatni fogja, de sokak szerint placebo, nincs neki valódi mérhető előnye.
"Figyelj arra, aki keresi az igazságot és őrizkedj attól, aki hirdeti: megtalálta." - (André Gide)
-
freeapro
senior tag
Miért azzal az IGP-s CPU-val tesztelték?
-
veterán
"Az IGP nem akadályozza a magasabb boost frekvenciákat?"
Jót kérdeztél - nem tudom. Szerintem ez egy olyan deep dive, amibe talán még az AT ment volna bele... vagy talán meg is tette korábbi Zen architektúrákon, de most már ez ugye moot point.
[ Szerkesztve ]
And As It Is Such, So Also As Such Is It Unto You
-
kromatika
veterán
Ez igen.Akkor ezek szerint érdemes lesz a 8 as szériás lapokra váltani?
-
Alusky
aktív tag
És muszáj a strici dizájn a magas órajel mellé? Ilyen paraméterekhez valami mást képzelnék el.
[ Szerkesztve ]
Köszönöm Prohardver Kft, hogy biztosítod a második Facebookot a világon.
-
plömplöm
őstag
ez de jó lesz, amikor veér pistikék tépik majd szanaszéjjel ezeket az érintkezőket...
All systems gone! Prepare for downcount! 5....4....3....1! Off blast!
-
yericho800
aktív tag
válasz yericho800 #19 üzenetére
El vagyok a kis csöves 3600mhz ramokkal
R7 3800x 4,5ghz -32gb tridentz neo 3600mhz - asrock phantom 6800xt
-
tibaimp
nagyúr
válasz yericho800 #20 üzenetére
Jó az!
A tehén egy bonyolult állat, de ÉN megfejtem...| 2016-tól az tuti, hogy az angyalok is esznek babot...
-
SaGaIn
senior tag
Ne hagyjuk magunkat
átba...átverni ezt nem azért csinálták, hogy 8600 helyett 9000MT/s sebességet lehessen elérni. A lópikulát. A lényeg hogy 39%-kal kell kevesebb anyag kell bele és 200.000 darab alaplapnál, az már aranyból elég jól hangzó spórolás. Ami elég ahhoz, hogy a marketing osztály kitaláljon rá valami hazugságot, hogy miért is kell neked ez...Az, hogy előbb fog tönkremenni és a 250.000 Ft-os lapot majd cserélni kell memória szlot hiba miatt, az nem gond... csak nyerjünk 10 dolcsit minden lapon... A legtöbb Vér István úgy is 3-5 évente cserél RAM-ot és ha a 10. RAM ki és berakás után tönkremegy a szlot hát istenem így járt. Addigra épp lejár az alaplap garanciája az nem a véletlen műve... Nem kell ahhoz 2 diploma hogy az ember belássa egy kis műszaki érzékkel hogy a
NitroPath
típus sokkal előbb fog kitágulni, nem jól érintkezni, tönkremenni. Megint a spórolást akarja a marketinges feature-nek eladni. Hogy száradjon le a lógója a sok hivatásos átverőnek...A véleménynem egyre inkább az, hogy minden cégnél a marketing osztály megjelenése és érhódítása csak fejfájást visszafejlődést és egyre szarabb termékeket szül.
[ Szerkesztve ]
"DOS addresses only 1 Megabyte of RAM because we cannot imagine any applications needing more." Microsoft in 1980 "We can" -said Google, than they made Chrome. What happend next is history.
-
eldiablo
addikt
Szerintem pedig sikerült. Úgy érzed elvesznek valamit amiről még az sem biztos, hogy tényleg volt.
"Ne hagyjuk magunkat
átba...átverni ezt nem azért csinálták, hogy 8600 helyett 9000MT/s sebességet lehessen elérni."Pedig simán lehet. Az Asus Apex lapok pl. pont a tuningnak van alárendelve. 4 helyett csak 2 memória foglalat a lehető legközelebb a CPU-hoz, hogy X %-al rövidebbek lehessenek a vezetősávok.
Az EVGA sem spórolásból csinál ilyen lapokat:
Ahogy az Asus sem:
Ahogy az MSI sem:
Sőtt, a Gigabyte anno még a CPU kúler rögzítő lyukakat is lehagyta, hogy ezzel is "spóroljon":
Az egész arról szól, hogy rövidebbek legyenek a sávok és ha az igény az, hogy legyen 4 memória foglalat, akkor valahogy meg kell oldani a kettőt egyszerre, az pedig így lehetséges.
Remélem tudtam segíteni.
-
SaGaIn
senior tag
És ez véletlenül sem fog a megbízhatóság rovására menni igaz?
Ki a fene akar normális használatra ilyen alaplapot ? senki... Ennek csak marketing célja van ugyan úgy mint a 2% gyorsabb ramnak valódi előnye szinte kimérhetetlen."DOS addresses only 1 Megabyte of RAM because we cannot imagine any applications needing more." Microsoft in 1980 "We can" -said Google, than they made Chrome. What happend next is history.
-
plömplöm
őstag
van, aminek van értelme
a 2slot a 4slot helyett pld pont ilyen, ez nem kérdés
a nyáktervezésnél is lehet priorizálni a memóriák track-jeit, megoldani minimális via-kkal, dedikált rétegeken
de ez az új foglalat ezekkel a képen látható kis pilincka érintkezőkkel inkább marketing-bullshit és beépített élettartamAll systems gone! Prepare for downcount! 5....4....3....1! Off blast!
-
veterán
4 slot (vs 2) azért is jó, mert van némi beépített redundancia.
Én már találkoztam olyan alaplappal, aminél az egyik slot megmakkant, de a belepakolt stick (DDR3, ha jól rémlik) túlélte. Átcsoportosítottuk őket a haverjával a két másik slotba, aztán ketyegett tovább - kicsit lazább időzítésekkel, de még mindig kétcsatornás módban. Egy alaplapcserével kevesebb.
[ Szerkesztve ]
And As It Is Such, So Also As Such Is It Unto You
-
eldiablo
addikt
"Ki a fene akar normális használatra ilyen alaplapot ? senki..."
Nekem kettő is van. Apex9 és Apex11. A Rampage VI Apex-et már eladtam sajnos.
Az ismerősi körben kb mindenkinek volt/van hasonló alaplapja. Valószínünek tartom, hogy van rá igény hiszen máig létezik a sorozat."Ennek csak marketing célja van ugyan úgy mint a 2% gyorsabb ramnak valódi előnye szinte kimérhetetlen. "
Ez amit bárki egész biztosan ki tud hozni, de hozzáértő kezekben ez bőven lehet több.
Kedvencem a 3000-es olcsó DDR4 ram volt amiből megfelelő lapban 4700 jött ki:
Nem, nem ment tönkre semmi, mindegyik komponens a mai napig teszi a dolgát. Ez még bőven 2021-ben volt.#27 plömplöm, én inkább a kompromisszumot látom benne.
-
plömplöm
őstag
én azt írtam, hogy a 2slot miért jobb, mint a 4slot olyankor, amikor a memória-órajelre megyünk rá.
ettől még persze van az az érvrendszer, hogy a 4 miért jobb, mint a 2, naná. volt idő, amikor intel procival 3 slotban lehetett dualchannelt megvalósítani pld egy update alkalmával. ha viszont tuning a cél, akkor a minimalizálás egy jó kiinduló alap, lásd egy darab memóriával a cpu-órajel egekbe kergetése.All systems gone! Prepare for downcount! 5....4....3....1! Off blast!
-
Ez szép gyűjtemény, le a kalappal.
Memóriát sokan tévesen lenézik. Pedig pont annyira fontos eleme a pc-nek, mint bármi más.Az az Elite ac eredmény szép
Én az Elite-ben igaz DR kit-tel 4600
Ugyanez a cpu/ram egy 2 slot-os Apex-ben.
Szépet gyorsult egy ilyentől akkoriban.
Csendes oc'er, kár, hogy nem mutattad be akkoriban. -
eldiablo
addikt
válasz zebra_hun #31 üzenetére
"Csendes oc'er, kár, hogy nem mutattad be akkoriban."
Bemutattam, senkit nem érdekelt.Volt, hogy 3Dmark 2001-ben enyém volt a top eredmény PH-n (egy rövid ideig még az országban is). Arra sem emlékszik már senki. Ilyen ez.
Kiégtem az OC-ból de durván. Viszont még mindig a 8. legjobb vagyok az országban a HWbot szerint, pedig évi 1-2 érdekes, de nem kompetitív eredményt tolok fel.
Az utolsó valamire való feltöltésem 5600X-el volt, global 2. helyezet ami azóta már sehol sincs. -
Ez nem ég csak úgy ki
Én ugyan nem töltök fel szinte semmit, de magamnak megcsinálom.
Steel Nomad-dal kepesztettem sokat a curve-ével, mire arra a pár feszre megtaláltam a hozzá illő frekit. GPU OC abszolút nem divat itt a ph-n. Én sem így használom, csak egy alkalmas futásra volt.
Megértelek, de belül úgyis egy érdeklődés meglesz sztem örökre. A mostani RPL-nél kicsit kókadt a kedv nálam, de itt meg feltaláltam magam az optimalizálásban. Ezek gyárilag túl vannak "tépve" sajnos...
RAM OC-t meg kedvelem, de a DDR5-re sok jót nem lehet elmondani. Közel sem adja azt a feeling-et, amit az Z4/590 adott. Ezek már alapon is nagyon erősek és gyorsak. Persze van bennük.Én '21-ben CML-kel kezdtem, kopasz még mindig
Szép idősáv van ott a beküldésekben -
eldiablo
addikt
válasz zebra_hun #33 üzenetére
"Ez nem ég csak úgy ki"
Nálam megtörtént. P3-al kezdtem, AM4/LGA1200-al be is fejeztem.
X3D proci és EXPO profil. Ez most a konfigom.
Akikkel anno toltuk, szinte mindenki befejezte. (Ugyan itt KPC Venom eladó )
Pedig anno Intel Atom, Snapdragon... mindegy volt, nézzük meg mit megy."GPU OC abszolút nem divat itt a ph-n."
Itt? Statik órajel, meg az OC az ördögtől való megy.
Pedig igen jó móka: GTX 680 SOC szárazjéggel.
9400 GT kompresszorral: [link]
A CPU-t nézd: [link]Most meg? Kb auto OC és dől a global pont: [link]
Mi ebben a móka? Régen napokat, heteket töltöttünk a tweakeléssel, most meg elég lefuttatni és kész. Meh..."Én '21-ben CML-kel kezdtem, kopasz még mindig"
Sajnálom. Kitartást! -
Köszi. Én meg azt, hogy ott befejezted. CML-kel kezdtem, aztán RKL, ADL, RPL, és most refresh.
Én ilyen Pro szinten nem viszem, bár a szöszmötölés az itt is eltart akár hónapokig. Persze lehet csinálni két óra alatt is dolgokat, de pl. a DDR5 OC az nagyon nem tartozik bele.
Itt még az XMP-k is instabilak, csak nézőpont kérdése, hogy mi a stabil.
Nálam 24/7 minden, benchpad sincs, gépházba beszerelve minden.
Hónapok mentek el mire egy rakat "láthatatlan" dolgod kiteszteltem (RTTs, ODTs, VRef, stb)
Eredménye pedig sztem ritka, ugyanis olyan alacsony feszültségeken hozza azt, amit mások klasszisokkal magasabban tudnak, és a legszigorúbb stresszeken sem mennek át.Pl.:
- 3 óra TM5
- 1 óra HCI RMTPro
- 6 óra Y C - VST/VT3 váltó 1.
- 6 óra Y C - VST/VT3 váltó 2.Sajnos az XMP-k totálisan instabilak. Volt nálam most az elméletileg legjobb G.Skill 8400C40 kipróbálásra. Egyetlen másodpercet sem tudott a legkeményebb stresszeken.
(Y Cruncher VST/VT3 váltó)
Aztán csodálkoznak, hogy a RPL instabil.
- XMP 8400C40Mivel kölcsönbe volt, így nem sok időm volt, de korrekcióztam rajta egy nagyjából stabil 8200C38-at.
Amivel bench-elni szoktam, az egy 8000CL34, ez még mindig belefér a 24/7-be, csak nekem nem tetszik arányaiban. CL36-on sokkal de sokkal kellemesebb feszültségek kellenek.
CPU-t pedig így állítottam be. Ez is 24/7, természetesen OC is van, de vhogy a RPL-ben nem bízom. Nem véletlen kering ez a sok pletyka, így ezt kizárom.
Ez persze egészen más, nem LN2, de ez is egy kategória
Én optimálisnak nevezem.
(Természetesen tesztelem átlagos vízzel is, de ha van lehetőség hűvösebbre, miért ne)[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Mini PC
- Steam topic
- Elektromos autók - motorok
- Router gondok
- Bugok, problémák a PROHARDVER lapcsaládon
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- E-roller topik
- Lakáshitel, lakásvásárlás
- További aktív témák...
- 8GB (2x4GB) DDR3 1333 MHz RAM (Apple kompatibilis) - posta az árban!
- G.SKILL Trident Z5 RGB 32GB (2x16GB) DDR5 6000MHz
- 8GB (2x4GB) DDR3 1600MHz RAM - posta az árban!
- MSI Z170A Xpower Gaming (Titanium edition) + Intel Core I7 6700K + 2X8GB Kingston Fury HyperX DDR4
- HIBÁS Supermicro X9SRL-F alaplap hűtővel - posta az árban!
Állásajánlatok
Cég: Ozeki Kft
Város: Debrecen
Cég: Ozeki Kft
Város: Debrecen