Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
arnyekxxx
veterán
Hát hülye ez? Mikor 4ezeré van gigabites optika?
-
kapal
tag
Nagyon jó, hogy most már nem csak a Földet de az azt körülvevő teret is szarrá szennyezzük. Komolyan, jót tenne a természetnek, ha kipusztulna az emberiség, mert ez a kapzsiság és uralkodni vágyás végleg élhetetlenné tette a bolygót.
-
7Heads Drago
veterán
Ha ez a sok szemét elkezd visszapotyogni ki lesz a hibás? Ki fizeti a károkat és sérüléseket? Sok esetben majd azonosítani se fogják tudni ki okozta....
Úgy jól laktam, mint a duda, Hála Neked, egek Ura.
-
Antosz
tag
Persze. Az a cél. Most fellövünk még pár millió műholdnak nevezett akármit amit majd végül más célokra használnak nem mellesleg összefügg az MI-vel is és majd ha az MI önuralomra tör, mindet a nyakunkba zúdítja.
Éljen az MI meg a spaceX meg Musk bácsi.
Apple iPhone 13, Lenovo Legion Y520 | 15.6 Gaming Laptop + 256GB M.2 (NVMe) SSD + 32GB RAM
-
total90
veterán
Valamiért éreztem, hogy nagy lesz itt a szimpátia a fórumon
Maga az ötlet, a teljes lefedettség, nem rossz dolog szerintem.
Ha nincs jó, ló a szamár is.
-
arnyekxxx
veterán
válasz
7Heads Drago #3 üzenetére
a starlink műhold elég a légkörben, nem esik le semmi belőle.
-
Antosz
tag
válasz
Foglalt név #6 üzenetére
Te nem is ismered ezt a szót?
Én kérek elnézést.
Mondjuk én is csak hallottam valakitől aki látott valakit aki mondta neki.
Apple iPhone 13, Lenovo Legion Y520 | 15.6 Gaming Laptop + 256GB M.2 (NVMe) SSD + 32GB RAM
-
ThodEE
őstag
válasz
Foglalt név #6 üzenetére
https://www.arcanum.com/hu/online-kiadvanyok/Lexikonok-a-magyar-nyelv-ertelmezo-szotara-1BE8B/o-o-433E2/osszefugg-43DE6/
http://picasaweb.google.com/116647084346941867867/1155?authuser=0&feat=directlink
-
-
JoeYi
őstag
az űr roppant üres, még naprendszer szinten sincs elég matéria a bolygóban, hogy számottevő szennyezést okozzunk. De ha mégis sikerülne, akkor is legkésőbb 4 milliárd év múlva a Nap kitakarítja az egész naprendszert és akkor csak a voyager űrszondák lesznek az utolsó szemétdarabok amik rólunk árulkodnak
-
west
őstag
Külterületen régi ADSL kábelezés van. Errefelé jól jönne némi sebesség. És a konkurenciaharc is javítana a szolgáltatáson.
Másrészt gyanítom, hogy valami (VoIP) irányba fogy menni a távközlés és nem az adótornyok korlátai mint lefedettség. A Beduinok is teljes lefedettséggel lesznek ellátva.
Ha már űrszemét:
Elvileg a visszaeséskor a légtérben elég a Musk féle technika. A selejtezésre váró mobiltornyok meg valódi szemétté fognak válni.
Ezért azt gondolom, végső soron nem lesz ez olyan rossz.[ Szerkesztve ]
Billentyűzet magyarítás profi szinten. Igényeseknek! Személyesen, vagy postázva.Ritkán vagyok gépnél!!! Mindenkinek fogok válaszolni.Magyarítás
-
Anemus
csendes tag
Javaslok kevesebb Terminátor filmet, több valóságot.
ASUS ROG Strix X570E Gaming, AMD Ryzen R9-5950x (+2 x R9-3900x és 1x Threadripper 2990WX konfig 3dsmax-Vray distributed renderre), 64GB 3200MHz DDR4 RAM Kingston HyperX Predator CL16, EVGA RTX 3080 Ultra FTW3, 256GB Samsung 970PRO M.2 SSD, 2x4TB-RAID WD RED, UE50MU6102KXXH 50" UHD 4K Smart LED TV (1
-
Anemus
csendes tag
válasz
7Heads Drago #3 üzenetére
Erre biztos nem gondoltak. A légkörben meg amúgy sem ég el semmi.
ASUS ROG Strix X570E Gaming, AMD Ryzen R9-5950x (+2 x R9-3900x és 1x Threadripper 2990WX konfig 3dsmax-Vray distributed renderre), 64GB 3200MHz DDR4 RAM Kingston HyperX Predator CL16, EVGA RTX 3080 Ultra FTW3, 256GB Samsung 970PRO M.2 SSD, 2x4TB-RAID WD RED, UE50MU6102KXXH 50" UHD 4K Smart LED TV (1
-
kpbendeguz
addikt
Szerintem kellene valami külön fórum link az összes "teleszemetelikazűrt" agyhalott hozzászólásnak, amit Harangi direktben linkelhetne az ilyen cikkekhez és akkor nem szemetelnék tele hülyeségekkel a felnőttek beszélgetését.
Így a clickszám is meglenne, meg a nívó sem zuhanna laposföldhívő szintre.[ Szerkesztve ]
ZX Spectrum 48K + ZX Interface 1 + ZX Microdrive + vDrive; Commodore 64 + 1541
-
Heimerdinger
kezdő
Zseniális ez a SpaceX és a Starlink is. Én csak azért nem vettem meg mert a hardver költségét soknak tartottam. Remélem ahogy beindul a Starfactory sokkal olcsóbban tudják majd gyártani a Starlink terminálokat és amikor a StarShippel olcsóbban indíthatják az új műholdakat akkor csökken az előfizetés és a hardver ára is.
Azért milyen gyönyörű a valóságunk, mekkora siker Elon Musk internete.
Jó látni, hogy megint igaza lett és van fizetőképes kereslet a termékeire, szolgáltatásaira. Ha nem lenne rá igény hamar meglátszódna a piacon a bukás de pont az látszik, hogy minden piaci siker amit a SpaceX csinál vagy amit Elon megalkot, megálmodik.( Holdon szerintetek mikor lesz Starlink internet? )
-
Marcsello31
őstag
A holdon űrnet van. A holdlakóknak.
-
dabadab
titán
válasz
Heimerdinger #27 üzenetére
minden piaci siker amit a SpaceX csinál vagy amit Elon megalkot, megálmodik
Leszámítva ugye azokat a cégeket, amiket totál beállva, viccből vesz meg
DRM is theft
-
Marcsello31
őstag
Sosem értem miért nem képesek ezek egy megfizethető árú csomagot ajánlani a hétköznapi embereknek, Nem kellene sokat változtatni,a dolgon, max kevesebb sebességgel de olcsóbban.
-
ddekany
veterán
válasz
kpbendeguz #26 üzenetére
Kell ITCafe Tudástár is, nem csak PH-s...
-
ddekany
veterán
válasz
Marcsello31 #30 üzenetére
Ez a megközelítés eleve nem tud vagy akar kiszolgálni tömegeket, akik relatív kis területen vannak (pl. nagyvárosokat). Szóval ez sosem fog a tömegeknek szólni. Ahhoz képest amúgy megfizethető magánembernek is, és akkor még nincs Starship amivel (állítólag) olcsóbb lesz.
-
Marcsello31
őstag
Jah igaz, én egy magyar embert találtam ki itthon teszteli a szolgáltatást, méghozzá egész jól megy neki, bár a torrent ott alapból tiltva van, és nem szeretik a tartós letöltést.
kíváncsi leszek a star shipes megoldásra majd. köszi a válaszod.
Csak egyszer zuhanyon egy műhold a telkemre, egyetlen egyszer"ez vicc volt".
Gondolom a vezérnek megéri még így is, tetemes összeget tudhat magának.
A csillagászok már kevésbé örülnek neki. -
akarmi1971
csendes tag
Itt egy magyar starlink teszt valós körülmények között :
https://www.youtube.com/watch?v=XFwfF6xkkykAz ezt követő adásaikat rendszeresen ezen tolják a srácok párhuzamosan angliából és itthonról . Egyébként akit érdekel musk és a starship az is nézze őket . állítólag 11.15.-én lesz a 2 starship indítás a fenti csatornán élőben ....
Egyébként horvátországban ahol csak a nyaralási szezonban használják az apartmanházakat nem éri meg hálózatot építeni . Egyre több helyen látok starlink vagy egyéb műholdas netes antennát . egyszeri beruházás és ha megoszlik 6-9 lakás között akkor elviselhető az ára is .
[ Szerkesztve ]
-
dabadab
titán
válasz
7Heads Drago #34 üzenetére
A Starlinknek semmi köze a linkelt cikkben vázolt problémához.
DRM is theft
-
arnyekxxx
veterán
válasz
Ennek mi köze ahhoz amit írt?
-
ddekany
veterán
válasz
Mármint, csak szerintem az embereknek gond csak az "űrszemét"? Végül is, ha majd a mondjuk polipokból kifejlődő új intelligens létforma próbál majd műholdakat fellőni, akkor nem csak az embereknek lesz gond...
-
dabadab
titán
válasz
7Heads Drago #38 üzenetére
A műhold nem űrszemét és a Starlink műholdjaiból nem is lesz az.
DRM is theft
-
kpbendeguz
addikt
válasz
7Heads Drago #38 üzenetére
"A starlink meg ugye marha sok műholdat küld fel, hogy jó legyen a lefedettség."
Viszont alacsony pályára, így egy irányíthatatlanná váló műhold is két éven belül elég a légkörben.
ZX Spectrum 48K + ZX Interface 1 + ZX Microdrive + vDrive; Commodore 64 + 1541
-
7Heads Drago
veterán
Nem is ezt írtam. Viszont akár csak 1 kg szemét ami kering neki megy egy műholdnak már tönkre is teheti. Ezt meg azért valószínűsítem, mert ha kész lesz a teljes hálózatuk nagyon sok lesz belőle.
Csak idő kérdése hogy mikor lesz belőle gond.Úgy jól laktam, mint a duda, Hála Neked, egek Ura.
-
arnyekxxx
veterán
válasz
7Heads Drago #42 üzenetére
A világűr nagy. Nagyon nagy. A műhold kicsi. Balesetek meg mindenhol lehetnek, autók is ütköznek nap mint nap, emberek is halnak miatta rendszeresen, ettől még nincs itt a világvége.
-
válasz
akarmi1971 #35 üzenetére
Egyébként horvátországban ahol csak a nyaralási szezonban használják az apartmanházakat nem éri meg hálózatot építeni . Egyre több helyen látok starlink vagy egyéb műholdas netes antennát . egyszeri beruházás és ha megoszlik 6-9 lakás között akkor elviselhető az ára is .
Ez hivatalos megoldás a Starlinknél, vagy csak fű alatt megy a megosztás?
Az előfizetést szezonon kívül lehet szüneteltetni a Startlinknél?
Minden jó, ha a vége jó. Ha nem jó, akkor még nincs vége.
-
ddekany
veterán
válasz
arnyekxxx #43 üzenetére
Mondjuk ez az érvelés is khm. Igen, a világűr nagy, a föld körüli "héjjak" amiben a műholdak keringenek, viszont sokkal kisebb térfogatúak. Vannak autó balesetek, de az nem úgy néz ki, hogy utána évtizedekig száguldanak körbe-körbe a roncsok egy felhő szilánkban a Nagykörúton. Igazából a kérdés, hogy konkrétan egy Starlink műhold apró darabokra "szétrobbanása" mennyire kezelhető, amíg pár év alatt (mondjuk) leülepszik a légkörbe. Ezt gondolom felmérték ezzel foglalkozó szakemberek, és remélem nem az jött ki, hogy mindmeghalunk.
[ Szerkesztve ]
-
arnyekxxx
veterán
Nem számolom ki, hogy mennyi a térfogata a zónáknak amiben a starlinket telepítik, egyszerűsítsünk nagyon, a Föld felszíne 510 100 000 km² ezen terveznek majd 30ezer műholdat szétszórni. 17 000 km2-enként egy műhold lenne ha mind egy síkban lenne a Föld felszínén. A valóságban ennél nagyobb felületen és nem egy síkban lesznek és a 30ezer elég távoli és grandiózus cél, szóval szerintem bőven elférnek azok anélkül, hogy nagyon összeakadnának egymással
szerk. a Gravitáció a mindent legyaluló felrobbant műholddarabokkal nem dokumentumfilm.
[ Szerkesztve ]
-
7Heads Drago
veterán
válasz
arnyekxxx #43 üzenetére
Hol írtam hogy itt a világ vége? Mellesleg a műholdak, és az ember által okozott űrszemét nem a Marson van, hanem a bolygó körül kering. És ha csak 1 műhold is szétesik máris több a szemét. És nyilván nem kettőbe szakad, hanem sokezer db-ra. És nyilván nem a földet fogja legyalulni, hanem maga körül a többi műholdat. Attól függően hogy esik szét. A fent említett darabokat irányítani nem lehet, és gondolom összeszedni se. És ha jól gondolom ha kellő sebességgel repülnek elégni se fognak a légkörben hipp-hopp. De ezt elengedtem a témát.
[ Szerkesztve ]
Úgy jól laktam, mint a duda, Hála Neked, egek Ura.
-
ddekany
veterán
-
kpbendeguz
addikt
válasz
7Heads Drago #47 üzenetére
Képzeljük el a következő esetet: Magyarország egész területén mindösszesen 8 db. teherautó közlekedik a lehető legnagyobb távolságra egymástól.
Tételezzük fel, hogy ha valamelyik apró darabokra robban, akkor a légellenállás és a gravitáció csak 2-3 év alatt csökkenti a darabok sebességét annyira, hogy leessenek a talajra.
Ennek tudatában szerinted mekkora eséllyel fogják eltalálni a többi 7 teherautót úgy, hogy ha kell, akkor a még ép teherautókkal ki lehet manőverezni a feléjük tartó darabokat, illetve egy adott méret alatt nem jelentenek rájuk komoly veszélyt?
Ha ugyanis csak "idő kérdése", akkor nyilván ki lehet számolni a valószínűségét.ZX Spectrum 48K + ZX Interface 1 + ZX Microdrive + vDrive; Commodore 64 + 1541
-
Foglalt név
addikt
válasz
kpbendeguz #49 üzenetére
A szétrobbant teherautódarabok többsége ráadásul nem a többi teherautó síkjában lesz, ha véletlenül valakinek, miután hazament M0-on, túl nagy lelki traumát okozna a példád
Új hozzászólás Aktív témák
it Mexikóval is leszerződött a SpaceX a Starlink használata kapcsán – jövőre már a kilövéseknél is több pénzt hozhat a műholdas internetszolgáltatás.
- KERESEK ! - Videókártyát meg tápot
- Apple iPad Mini 6 WiFi 64GB Space Gray
- Apple Mac mini M2 Pro 2022 10C/16G 16GB RAM 512GB SSD - 2 év garancia
- ÚJ Bontatlan MacBook Pro 14 M3 Pro 11CPU/14GPU 18GB/512GB SSD Magyar billentyűzet Azonnal átvehető.
- Szinte ÚJ, 3 órát repült DJI mini 4 Pro drón, távirányítóval, dobozos, garis + 1 akksi, 512 microSD
Állásajánlatok
Cég: ABT Hungária Tanácsadó Kft.
Város: Budapest