Hirdetés

Aktív témák

 • Traptor

  tag

  Tiszteletem az erre járóknak!

  A gondom: HTPC-t építgetek és az esetek egy részében a hangot az erősítőbe küldeném optikai kábelen.
  Az esetek másik részében viszont a TV-ben szeretném hallani downmixelve sztereoba.

  Mindezt úgy, hogy nem akarok kapcsolgatni. Az asztali DVD tudja ezt, vagyis digitálisan nyomja az adatfolyamot az optikain, a stereon meg downmixeli.

  Létezik olyan hangkártya ami ezt tudja?

  Vagy megoldható 2 hangkártya használata?
  És mindezt Vista alatt?

  .: Aláírás helye :.

 • v.tom

  őstag

  LOGOUT blog

  válasz Traptor #1 üzenetére

  Hello! Igazából nem vagyok nagyon jártas audioberkekben, csak a saját tapasztalataimat írom le.
  Én a gépemet valós idejű keverésre használtam(mint a DJ-k, csak persze nem olyan profi szinten). A probléma ezzel ott vetődik fel ugye, hogy miközben egy adatfolyamot nyomatok ki , addig kell egy másik csatorna, amit abben az esetben a fülhallgató jelent. Ezen a második csatornán pedig ugye más az adatfolyam. Azt vettem észre, hogy gyakorlatilag a Windows teljesen képtelen bármi ilyesmi kezelésére. Programfüggő. Bizonyos szoftverekben van lehetőség hogy hogy az első és hátsó párra külön jelet sugározzon, de ugye neked ez nem felel meg, mert az erősítőre nem kétcsatornás hangot akarsz juttatni. Ez a lehetőség kiesett. Nekem leginkább a két hangkártya egyidejű használata jött be. Csak az a gond hogy eddigi ismereteim szerint a Windows egyszerre egy hangkártyán közvetít csak jelet. (persze ha nem igy van akko örülnk ha valaki engem is felvilágosítana hogy miként kell ezt konfigurálni).
  Ezt ismételten csak specifikus programokkal lehet kiaknázni. Az én gondolatmenetem szerint igy meg tudod azt oldani hogy ez egyik hangkártyát az erősítőre kötve kihasználod a teljes sokcsatornás hangot, am másik hankártya pedig a tv bemeneteire kötve szólhatna sztereo módban. Csak ennél meg kapcsolgatni kell a hangkártyák között. És itt meg még az is előfordulhat, hogy a Windowsban ez hardverütközést okoz és nem fog a kívántaknak megfelelően működni.(Nálam ha mindkét hangkártya aktív volt akkor a Windows nem engedte hogy az egyiken ki/be kapcsolhassam a digitális illetve optikai ki és bemeneteket) De ez kártyafüggő gondolom.) Alternatí lehetőségként még a különböző splitterek használata is felmerülhet, de egyik sem olcsó mulatság, és nem való igazán HTPC környezetbe.

  Egyébént általában a hangkártyák párhuzamosan közvetítik a jelet az összes kimenetükön ha be vannak kapcsolva. Igy ha a tévére kötöd a ez első pár sztereo csatlakozóját, akkor azzal működni fog.

  Megjegyzés.: Senkinek nem akarok rossz tanácsot adni, ezért ne rám hallgass ha van rá mód, hanem valami szakavatottabb embernek :K
  Kicsit terjengős lett a commentem nem? :F

Aktív témák