Új hozzászólás Aktív témák
-
Duck663
őstag
Egy szó: Linux!
Igen-igen, még mindig Win7-et használok, és ha így haladunk még 2030-ban is így lesz.
-
Cythyel
senior tag
egyik megoldás... meg akinek full amd-s gépe van, simán mehet steamos is, akár játék akár nem, nagyon jól ki van reszelve az a rendszer
másik megoldás meg simán maradhat a w10, csak megfelelő védelmi sw, és tudatosan nem kattintunk hülyeségre... jó igen, ez az itteni fórumozók között evidens, és sajna mezei júzer nem ilyen...
-
tordaitibi
veterán
Ezt akartam írni én is, viszont vedd figyelembe hogy a 240millió Wines user 99,99%-a (a maradék mérési hiba) nem akar, nem tud, nem fog nincs kedve, idegen számára stb. stb. Mert akkor már azt használná.
Amúgy a statisztika is olyan amilyen, én is tudok számokat leírkálni sőt még körítést is kreálni hozzá. -
Z_A_P
addikt
De te ne egyél húst és ne utazz!
OK
-
aktív tag
válasz tordaitibi #3 üzenetére
Még csak nem is az, ennek többsége simán céges gép, ott meg nem te döntöd el, mi kerül rá.
-
tordaitibi
veterán
válasz Jesus_Shaves #5 üzenetére
Céges gépek sajna valóban bukta, mivel kismillió olyan szoftver és felhasználás van amiben a Linux sajnos labdába sem rúghat.
Énnekem is ezért van mindenemen dualboot mert a céges környezetet kb. 70%-ban tudom átapplikálni Linuxra, ennek egy részét is kínkeservesen, a maradékot meg sehogy. Szabad garázdálkodásom van pedig, én vagyok a botcsinálta rendszergazda.
Több év tapasztalata mondatja ezt velem, igaz eléggé speciális az én területem. -
Feketelaszlo
senior tag
Szeméttelepre? Végre lesz rajtuk stabil oprendszer amit nem ront el minden kedden a Microsoft Update. Meg gondolom a támogatás végével a telemetria is megszűnik, hiszen miért gyűjtenének adatokat egy már nem támogatott rendszerről.
-
-
Z_A_P
addikt
válasz Armagedown #9 üzenetére
Na ez jo hir
Ez gondolom nem az:
Edition Windows 10 Enterprise
Version 22H2
Installed on 2022-03-03
OS build 19045.3803
Experience Windows Feature Experience Pack 1000.19053.1000.0OK
-
Necroman_Mk2
őstag
Ez a szám csak akkor értelmezhető igazán, ha tudnánk a szokásos elavulási rátát, esetleg a 2020-as adatokat a W11 megjelnése miatt. Különben csak bulváros riogatás a cikk. A mobiltelefonok e-szemete szvsz ennél sokkal nagyobb gond, még ha maguk a készülékek kisebbek is.
Meg hogy mennyire lehet nem támogatott gépekre föltelepíteni a W11-t - korábban tudom, hogy lehetett, de olvasgattam arról, hogy manapság már nem annyira egyszerű.
#9 Armagedown Az átlagfelhasználó szerintem nem fog ilyen kacifántosabb módon beszerezhető W10-zel szenvedni, inkáb vesz egy új gépet előtelepített W11 vagy W12 oprendszerrel.
"Élő gondolkodó lény vagyok, aki az információ tengeréből született!"
-
Armagedown
őstag
válasz Necroman_Mk2 #13 üzenetére
Így van, de szerintem ezt az oldalt nem az átlag felhasználók. hanem egy fokkal kockábbak olvassák.
“If you don't read the newspaper, you're uninformed. If you read the newspaper, you're mis-informed.”
-
dabadab
titán
válasz Necroman_Mk2 #13 üzenetére
Az átlagfelhasználó szerintem nem fog ilyen kacifántosabb módon beszerezhető W10-zel szenvedni, inkább
...használja tovább azt, amit ott van a gépén.
DRM is theft
-
nagyúr
Én akit csak tudok lebeszélek erről, nehogy már majd a Microsoft mondja meg meddig jó egy hardver.
Thanos was right.
-
Green69
csendes tag
Szerintem arra gondolt, hogy a windows 11 értelmetlen hardverkövetelményei összekötve a windows 10 támogatás megszüntetésével, sok millió (amúgy még használható) számítógépet avultatnak el és változtatnak elektronikai hulladékká (a hardvergyártók legnygyobb örömére és egyetértésével, valamint a politikusok halgatólagos beleegyezésével), miközben ugyanezek a cégek és politikusok, a környezet védelméről, a széndioxid kibocsátás csökkentéséről, fenntartható működésről papolnak az embereknek, beleértve, hogy mennyire nagy a húsfogyasztás és a repülés/közlekedés okozta széndioxid kibocsátás ökológiai lábnyoma.
-
Alusky
aktív tag
Az, hogy lejár a támogatása nem jelenti, hogy az összeset ki is dobják. Egy csomó W7-es gép megy a mai napig. Ezeknek a 80%-a továbbra is használva lesz, lol.
-
anulu
félisten
a mostani 2-3 éves gépek már minden téren megfelelnek a W11-nek. 2025-re már ezek 4-5 évesek lesznek, tehát jelentős részben már az otthoni felhasználók is kukázzák a régi cuccokat.
céges környezetben meg nagy általánosságban 3 év a csereciklus, utána a gépek mennek a zúzdába.
szóval: mi is az eredeti cikk értéke?
"Jelenleg a cloud nem más mint a sales által elhazudott és eladott utópia, egy ígéret, csalánba csomagolt mézesmadzag, amit az üzemeltetés f@$zával vernek" | Feel the power! Intel Core i7 | iPhone 14Pro 256GB | iPad Pro 2017 64GB
-
quailstorm
nagyúr
Csak példa. Szegeden patikában van Ivy Bridge (3rd gen) gép. Arra, hogy a ~20 éve írt WinForms-os számlázó szoftver elketyegjen, elég. Win10 22H2 van rajta.
Majd vehetnek új gépet vagy használhatják tovább nem támogatott rendszerrel.Céges környezet nem csak a tőkeerős multit jelenti.
-
kilua
senior tag
Az átlag felhasználó mit csinál? Azt látja hogy a sok éves gépe elég gyors akkor minek cserélné? Ha jön egy figyelmeztető üzenet azt kinyomja.
Androidon is az átlag felhasználó ha nem frissül a telefon OSe le...ja és használja tovább (bár ott a google már szinte minden fontosabb komponenst a play servicesbe rakott emiatt amit tudott)
Egyébként az fel sem merül hogy ugyanúgy frissíti tovább a Microsoft mint a Windows XPvel is tették? Az is 2014ig frissült
-
enté
csendes tag
A használt PC-s üzletek tele vannak régi céges gépekkel, most csak kocentráltabban kapnak egy nagyobb készletet. Nincs olyan cég, amelyik 1X-ért leadná a hulladékudvarban a régi eszközt, miközben 10X-ért is eladhatná egy kereskedőnek. Valójában ez csak ott jelent problémát, ahol rosszul időzítették a beszerzést és a tervezett élettartamon belül szűnik meg a támogatás.
-
Ilyenkor hol van a nagy környezetvédelem?
be quiet! Pure Base 500DX || be quiet! Pure Power 12 M 750W 80+ Gold || BQ! DARK ROCK PRO 5 || ASUS ROG STRIX B650E-F GAMING WIFI || AMD AM5 Ryzen 7 7700X, Corsair 32GB KIT DDR5 6000MHz Vengeance || XFX Speedster SWFT 319 RX 6800 CORE || SAMSUNG 980 PRO 1 TB || ASUS Xonar U5 ||Windows 11 Pro FPP
-
ricsi99
addikt
Pc simán műxik winetizelegfrisebreagyönpöccsöltottüzfalmegnyocantivírus nélkül... akinek nem ,mert csak kattintgatni tud ,az meg fizesse meg az árát... mi itt a problém?...
Más opprendszerek biztonságosak tpm/20gen intel proci nélkül?
Egy Gyűrű mind fölött, Egy Gyűrű kegyetlen, Egy a sötétbe zár, bilincs az Egyetlen...
-
félisten
Nekem otthon jelenleg három 2009-es Athlon / Phenom II-es gépem van, értelemszerűen Windows 10-zel. 14 év alatt kaptak SSD-t és RAM-ot, egyébként remekül teszik a dolgukat, eszemben nem lenne kidobni őket, amíg futnak.
A Linux nálam nem pálya, pedig 1994 óta szinte folyamatosan telepítve van, próbálkozom vele, népszerűsítem egyetemi oktatás keretében, tanultam és vizsgáztam belőle az egyetemen nem csak felhasználói szinten, sőt, anno elvi okokból még vettem is dobozos Linuxot -- de képtelen vagyok megszokni, megszeretni. Úgyhogy nálam marad a Windows a dolgozós és a privát gépeimen is, mégpedig trükközések, kerülőutak nélkül.
Ez lehetne az én egyéni problémám, de ez egyáltalán nem egyéni példa.Nagyon sokan családi gazdasági okokból nem akarnak idő előtt gépet váltani, megfelel nekik a W10 és megfelelne a W11, a Linux pedig nem, nem és nem az átlagfelhasználó útja. Na, velük most kemény kicseszés helyzete áll fenn, és komoly mennyiségű hardver mehet a szemétre -- nagy részük helyett újabb használt vásárlása árán.
Amikor bejött ez a W11-es őrület, megkérdeztem egy harsány környezetvédő kapcsolatomat, hogy mégis terveznek-e valami akciót, hamár egészen röhejes célok mellett olyan intenzíven ki tudnak állni. Szerinte itt nincs probléma -- igaz, szerinte az is rendben van, hogy a soha ki nem oldódó ólmos forraszanyagok kivezetésével nagyságrendekkel növekedett az elektronikai hulladék mennyisége és ezzel együtt az újratermelési kényszer.
Mert ez itt a másik oldal, ami sokak értelmi képességeit meghaldja: a számítógépek mennyisége nem változik, a szemétbe menő mennyiséget újra elő kell állítani, miközben elhanyagolható az érdemi újrahasznosítás.
A környezetvédők ezt nem akarják észrevenni, sokkal látványosabb és számukra kifizetődőbb dolog az eldobható autók követelése (vö. Euro 5-6-7-...), miközben meg valójában mindenki örüljön, mert pörög a gazdaság.
MaCS
Fán nem lehet motorozni, motoron viszont lehet fázni!
-
farkas1
tag
Tapasztalatom szerint a W11 kényelmesen fut 4. gen core i3 procis és TPM 1,2 modulos gépen. Korlátja, hogy csak új telepítésként lehet felrakni, a meglévő w10-re frissítés nem játszik, de utána tölti le szépen a frissítéseket. Amit nem tölt le az a verzió frissítés, a 22h2-re kézileg kell felrakni a 23h2-t, és aztán az is szedi le a frissítéseket és megy rendesen.
Másik megoldás a Rufus USB telepítő készítő, ami felajánlja a telepítő USB elkészítésekor, miután beolvasta a w11 iso-t, hogy ki akarom-e kikapcsolni a w11-es min. 4 GB ram és TPM2 ellenőrzéseket, meg a kötelező Microsoft fiókos bejelentkezést (bár utóbbit parancssorból is ki lehet kapcsolni). Meg más dolgokat is be lehet vele állítani a telepítőben, érdemes kipróbálni.
[ Szerkesztve ]
-
King Unique
titán
Windows 11 telepítése inkompatibilis gépre
Dehogynem játszik, nyilván megoldható a Windows 10
—►
Windows 11 in-place upgrade akár nem támogatott hardverkonfiguráción is, nem feltétlen csak a tiszta telepítés lehet opció.A verziófrissítés meg ugye ráér 2-3 évenként, mivel a Windows 11-nél Home és Pro, valamint Enterprise és Education kiadások függvényében 2 és 3 év egy-egy verzió támogatási ideje, addig kap havi kumulatív frissítéseket a Windows Update-en.
-
Dr. Akula
félisten
válasz King Unique #33 üzenetére
Update: már megszűntették. Azaz annyira mégse: "However, there is still a way to install Windows 11 Build 25977. Microsoft just forgot to update the tool that does in-place upgrade, setupprep.exe. If you pass the /product server switch to the tool, it will update your existing Windows 10 to Windows 11 without checking for TPM and CPU. So, launch it as follows: setupprep.exe /product server." Na azt majd legközelebb fogják.
[ Szerkesztve ]
-
King Unique
titán
válasz Dr. Akula #34 üzenetére
Tudom, ez már 2 hónapos hír, nem újdonság.
Egyébként pont az benne a vicc, hogy még ezekre sem feltétlen van szükség, mert ugye a cikkekben Insider Preview verziókról és ≥ 25977 buildokról van szó, ellenben az általános kiadású Windows 11 a 23H2 verzióval jelenleg csak 22631-es buildszámnál jár, annál még elvileg működnek az ilyen és ilyen megszokott módszerek, sőt ezen leíás alapján még asetup /product server
is. -
stellaz
addikt
-
stellaz
addikt
Linuxot már régen próbáltam, de a régi laptopra ezek szerint nemsokára fel fogom tenni.
-
cog777
senior tag
+1 sokkal atfogobb es ontudatosabb gondolkodast varnek el az EU-tol - kornyezetvedelem teren is.
Ha fontos hogy egyseges toltocsatlakozo legyen a kornyezetvedelem jegyeben, akkor az MS-tol az ilyesfele akciokat is eszre kellene venniuk... lehet hogy par email az EU-nak megmozgatna valamit.
Masreszt nem ertem, miert nem ugy csinaltak meg a rendszert, hogy egy kulso PCI-os TPM-es modullal siman mukodjon a Win11? #31 farkas1 errol beszeltel?HP ZBook Studio 15.6 G8 Mobile Workstation - Windows 11
-
PDA_FAN
tag
Megint egy clickbait cikk... Nem tudom, hogy a idézett Canalys Research nevű cég mit kutat, de hogy alapvető piaci ismereteknek híján van, az egyértelmű.
Annak a 240 milliónak egy jelentős része céges gép. Desktop és laptop vegyesen. A céges gépek nagyobbrészt valamilyen enterprise nagyvállalati rendszerben vannak, tehát nem standalone futtatnak üzleti szoftvereket. Ezeket a gépeket 3-5 évente amúgy is kiszórják attól függően, hogy az adott országban hány év alatt írható le a könyvelésben nullára. Vannak cégek, amelyek abból élnek, hogy ezeket a nullára leírt gépeket kilóra megveszik, és eladják olyan csóró országokban, mint amilyen a miénk is.
Az itthon található összes saját gépem ilyen uraságtól levedlett masina, és eddig még egyiket se kellett szemétre dobni. Szóval annak a 240 milliónak a legnagyobb része még sok-sok évig fog üzemelni, többségük valamilyen hekkelt Win11-gyel, kisebb részük pedig valamilyen értelmes operációs rendszerrel.
-
zoltanz
nagyúr
Nekem a pl 32 bites Android os telóhoz (Xiaomi Redmi S2) máig jönnek a friss böngészők Chrome.
-
haxiboy
veterán
válasz Armagedown #9 üzenetére
IoT Enterprise csak OEM-eknek elérhető, egyébként ugyanaz a featureset mint a standard enterprise. Csak licenszelésben tér el a kettő, előbbihez hosszabb támogatási idővel mivel teljesen más környezetben vannak az eszközök (Bankautomaták/Pénztárgépek/stb.)
Egyébként meg semmi nem tiltja (a jelenlegi licenszelési modell mellett) hogy legacy-nak tekintendő rendszereket üzemeltess. Megszámolni sem tudom mennyi Server 2008 üzemel csak a közvetlen környezetemben
Premium Mining Rigek és Gamer/Workstation gépek: tőlem, nektek :)
-
Yeffy
veterán
-
félisten
Sajnos nem ismerem a TPM működését, de arra tisztán emlékszem, hogy lehetett cikkeket olvasni arról a W11 megjelenése környékén, hogy az EU konkrétan tiltaná a használatát, mivel adatvédelmi aggályokat vet fel EU-s adatok az USÁ-ba ügyeskedése kapcsán.
És azt sem értem, hogy pontosan mi az a funkcionalitás, amely miatt a MS szerint feltétlenül szükséges egy biztonságos operációs rendszerhez.
MaCS
-
t72killer
titán
válasz bence1024 #46 üzenetére
Nekem is ez lesz. Nem fogok kalóz 10es enterprise-al és backdooros kml crackekkel ügyeskedni, a battle.net meg linux alól tudtommal nem megy.
Tippelném amúgy, hogy a végleges váltásig pont a "zőccség" miatt fognak ceges szinten is egérutat adni.
[ Szerkesztve ]
30€ Meta store bónusz Quest headset aktiváláshoz, keress priviben :)
-
Overlocker
veterán
válasz quailstorm #24 üzenetére
Így van. Önkormányzatok, kisebb cégek dettó. Nem váltanak 3 évente..
-
félisten
Lehet okoskodni arról, hogy hogyan lehet kicselezni a MS hardverkövetelményeit, de szerintem nem ez itt a lényeg.
Szerintem a probléma a következő:
A Microsoft valamilyen okból (nagy részben nyilván a gazdasági érdekei alapján) irdatlan mennyiségű elektronikai eszköz a szemétbe dobását idézi elő. Magyarán: egy monopol helyzetben levő, valóban "világuralmi" piaci szereplő éppen brutális szükségtelen kiadásra kényszeríti a fél világot, és ezzel nem mellesleg IRDATLAN MÉRTÉKŰ ÉRTELMETLEN KÖRNYEZETSZENNYEZÉST okoz.És EBBŐL NINCS VILÁGRENGETŐ BOTRÁNY...
Ez itt a nagyon furcsa.
Hol vannak a Letzte Generation Amerikából pénzelt, magukat az utakra ragasztó aktivistái? Hol van a Green Peace és a WWF, illetve a lelkes követőik?
Hol van a német kormány zöld ágazata?
MaCS
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- Google Pixel topik
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Bevált az AI, egy nagy cégnél sorra váltják le az embereket
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Ukrajnai háború
- Copycat teszt
- Hibátlan Raptor Lake CPU-kat is cserél az Intel
- EAFC 25
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: Ozeki Kft
Város: Debrecen