Tömegével hagyják ott a Meta új platformját

A Meta vezetőit most az érdekli a legjobban, hogyan tudnák megtartani a Threads platform felhasználóit: a nagy hírveréssel párosított startot követő időkben ugyanis a felhasználók több mint fele távozott.

Mark Zuckerberg azt közölte néhány napja a Meta dolgozóival, hogy a cég vezetői most arra koncentrálnak, hogy megtartsák az X riválisát jelentő Threads felhasználóit. A felhasználók több mint fele távozott ugyanis az igen nagy hírveréssel megtartott start óta.

Az érdekesség az, hogy a vezetők várakozásainál még így is több felhasználó maradt a platformon, de Zuckerberg akkor sem elégedett. Szerinte ha több mint 100 millió ember feliratkoztak, ideális esetben mindenki vagy legalább a felük ott maradna. Itt még nem tart a Threads.

A távozási hullámot Zuckerberg normálisnak látja, az új funkciók (asztali verzió, keresés) érkezésével javulásra számít. Addig is további elemekkel ösztönöznék a visszatérést, így például az Instagram app is megjelenítené a fontosabb Threads-bejegyzéseket.

A Meta nemrég lenyűgözte a befektetőket a remek bevételi előrejelzésével, ami jó hír számukra a sok kritika, költekezés, reklámbevételi csökkenések és a metaverzumos bukdácsolás után. Zuckerberg szerint azért az AR-és VR-fejlesztések, amelyek a metaverzumot majd kiszolgálják, terv szerint haladnak. Zuckerberg szerint ebbe a munkába az Apple, a Google és a Microsoft előtt kellett befektessenek, mivel azok gyakorlottabbak a meglévő termékek operációs rendszereinek tervezésében. Így viszont a Metánál is minden készen áll majd a startra, Zuckerberg szerint a metaverzum a 2030-as években hódít majd tömegesen.

Közölte azt is, hogy a Llama 2 AI-modellt több mint 150 ezer letöltési kérelemmel keresik a fejlesztők.

Zuckerberg kitért még arra is, hogy nem biztos benne, hogy összejön a ketrecharc Elon Muskkal.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Meta

Azóta történt

Előzmények