Részben lebomló billentyűzetet készített a Fujitsu

A Fujitsu bemutatta az első olyan billentyűzetét, amelynek bizonyos részeit újrahasznosítható anyagokból fröccsöntéssel készítették. A perifériában a műanyag alkatrészek 45 százalékát váltották ki újrahasznosítható anyagokkal.

A műanyag billentyűzetektől szinte megkülönböztethetetlen – és a folyadékoknak ugyanúgy ellenálló – Fujitsu KBPC PX ECO klaviatúra két eleme 100 százalékosan lebomló anyagból készült. A kéztámasz alapanyaga, az Arboform a papírgyártás melléktermékeként ismert lignin, illetve bizonyos természetes rostok és adalékanyagok keveréke. A billentyűzet alsó része pedig teljes egészében cellulóz-acetát alapú Biograde-ből készült. A környezetbarát tulajdonságokat erősíti, hogy a billentyűzet USB-kábele is PVC-mentes.

A zöld szempontra nagy hangsúlyt helyező vállalat arra számít, hogy újrahasznosítható anyagok használatával egyedül a KBPC PX ECO billentyűzet esetében mintegy 60 ezer kilogramm műanyagot tud kiváltani évente.

A Fujitsu környezetbarát billentyűzete már kapható Európában. A termék a cég közleménye szerint nem drágább a teljesen műanyagból készült megoldásoknál.

Azóta történt

Előzmények