Karácsonyra királyi csatorna a YouTube-on

Hirdetés

Minden britek királynője halad a korral – legalábbis ezt tanúsítják a brit lapok beszámolói, amelyek arról adnak hírt, hogy a királyi család saját csatornát indított a YouTube-on Royal Channel – The Official Channel of the British Monarchy néven, s II. Erzsébet idei karácsonyi üdvözletét a videomegosztó oldalról is le lehet majd tölteni.

A hivatalos indoklás szerint azért most jelentek meg a világ egyik legnépszerűbb internetes oldalán, mivel épp 50 esztendővel ezelőtt, 1957 karácsonyán mondta el első televíziós köszöntőjét a királyság jelenleg 81 éves uralkodója – aki egyébként állítólag két éve ült először számítógép elé (igaz, azóta nagyon megkedvelte), s a mostani kezdeményezés sokat köszönhet unokáinak, akik nagy internetrajongók. Csakúgy, mint akkor, a királynő szeretne minél több emberhez szólni – reményei szerint a YouTube sok fiatalhoz is eljuttatja majd üzenetét.

II. Erzsébet királynő

A csatorna már működik, jelenleg 18 dokumentumértékű videót lehet megtekinteni rajta, melyek a királynő életútját mutatják be – köztük a híres 1957-es tévéfelvételt is, valamint egy olyan, a nagy nyilvánosságnak még soha be nem mutatott filmet, amely a trónra lépés eseményeit dolgozza fel.

Az ünnepi köszöntő december 25-én, helyi idő szerint délután háromkor jelenik meg a YouTube-on, valamint a királyság hivatalos honlapján.

Azóta történt

Előzmények