Marissa Mayer bónuszát szétosztják

A 2014-es biztonsági incidens hibás kezeléséért marasztalták el a vezetőt, aki nem kapja meg az éves prémiumát.

Elbukta aktuális éves bónuszát Marissa Mayer, a Yahoo leköszönő vezérigazgatója. A vállalat menedzsmentje azért döntött így, mert Mayer nem reagált elég gyorsan arra a botrányos biztonsági incidensre, ami még 2014-ben történt. A kínos hírek jelentősen csökkentették azt az összeget is, amennyit a Verizon fizetett a cégért.

A közlemény szerint a kompromittálódott fiókmenedzsment eszköz esetéről tudott a vezetőség és tudtak az illetékes dolgozók is, de ahelyett hogy kivizsgálták volna és feltárták volna a körülményeket, megpróbálták elkenni a dolgot.

A történteket csak még kínosabbá teszi az a tény, hogy bár közel 500 millió ügyfel e-mail címe, jelszava, születési ideje került illetéktelen kezekbe, a Yahoo mindössze 26 felhasználót értesített, mondván őket érintette az incidens. Nem ez volt azonban az egyetlen eset, amiben rengeteg felhasználó adatai kerültek veszélybe.

Mayer blogján azt írja, 2016 szeptemberében, amikor számára is világossá vált, hogy nagyszámú felhasználót érintő adatbázislopás történt, komoly vizsgálatot kezdeményezett, illetve tájékoztatta a hatóságokat és a kormányügynökségeket is. A vezetői bónuszt az alkalmazottak között osztja szét a vállalat.

Előzmények