Hirdetés

Egy terabájt ingyen a Flickrben

Hirdetés

Úgy tűnik, Marissa Mayer, a Yahoo! Google-tól érkezett vezetője nagyobb sebességfokozatba kapcsolt: alighogy megerősítették, hogy több mint egymilliárd dollár készpénzért megvásárolják a Tumblrt, tegnap nagyszabású sajtótájékoztatón számoltak be a népszerű fotótárhely-szolgáltatás, a Flickr megújításáról is. A legfontosabb változás: az ingyenes fiókhasználók számára megszüntették a feltölthető képek számbeli limitjét, ehelyett minden felhasználó 1 terabájt ingyenes tárhelyet kap, ahová a korábbi maximum 10 MB helyett 200 MB egyedi méretű, bármilyen formátumú képet vagy videót feltölthet (pontosabban, a videóknál van korlát: 1080p HD, max. 3 perc és 1 GB). A felhasználók készíthetnek gyűjteményeket is, illetve ők maguk adhatják meg, hogy mások milyen felbontásban férnek hozzá a képekhez.

A felhasználói felületében is megújult, a közösségi oldalak több funkcióját átvevő Flickr emellett üzleti modelljében is változik, mivel a korábbi előfizetési típus, a Flick Pro jelenlegi formájában megszűnik, és egy újabb, más feltételeket kínáló fizetéses szolgáltatást vezetnek be – az új ingyenes változat sok tekintetben többet nyújt, mint a régi fizetős.

A Flickr 2005-ben került a Yahoo! tulajdonába, és bár népszerű szolgáltatásnak számít, üzletileg stagnál, de inkább lassan hanyatlik, így mindenképp szüksége van vérfrissítésre.

Hirdetés

Azóta történt

Előzmények