Hirdetés

SMS-ben is működik az áldás

(Infobulvár) A híres vuhani buddhista templom új szolgáltatással rukkolt elő: arra bátorítják a hívőket, hogy inkább küldjék el imáikat SMS-ben, mint hogy a helyszínen tömjént égetve mondják el azokat. „A kezdeményezés segít a leglátogatottabb időszakokban az emberek számának kordában tartásában, és így csökken a tűz és a tömegben a pánik kialakulásának veszélye” – indokolta a szokatlan ötletet a China Daily-nek a 17. században épült Kuj-jüan (Guiyuan) templom egyik szerzetese. Az említett szentélyt a tavaszi vallási ünnepek alkalmával százezrek látogatják.

Egy nyolcnál kevesebb írásjelet tartalmazó SMS 3 jüanba kerül, egy hosszabb, legfeljebb 20 karakterből álló áldásért pedig a 10 jüant kell fizetni, ami igen magas ár ahhoz képest, hogy egy nem emelt díjas szöveges üzenet elküldésének ára csupán 0,15 jüan. Igaz ugyanakkor, hogy még így is olcsóbb, mint egy belépőjegy, mely az ünnepi szezonban 20 jüanért vásárolható meg.

A folyamat úgy működik, hogy a szolgáltatást igénybe vevő személy elküldi az áldást a China Mobile-nak a címzett telefonszámával együtt, majd a szolgáltató továbbítja azt. Reggel nyolc és délután öt között az üzenetek megjelennek a templom délnyugati sarkán kihelyezett LED-falon is. A lehetőség csak a templommal együttműködő China Mobile előfizetői és azok közül is a Hupej tartományban élők előtt nyitott, de eddig így is több mint 30 ezer ember próbálta ki.

Azóta történt

Előzmények