Sikeres magyar szereplés a WRO legorobot világdöntőn

A múlt hét végén sikeresen lezajlott a 2018-as World Robot Olympiad Világdöntője a thaiföldi Chiang Maiban.

A magyar csapat a múlt héten utazott Chiang Maiba a World Robot Olympiad Világdöntőre. Összesen több mint 60 magyar alkotta a magyar delegációt (csapattagok, csapatvezetők, bírók, szülők, kísérők, segítők, a jövő évi Világdöntő szervezői: Edutus Egyetem, Győr Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatala, Széchenyi István Egyetem, Magyarország Kormánya).

A Világdöntőnek a Chiang Mai International Exhibition and Convention Center adott otthont. A World Robot Olympiad több mint 70 országban került megrendezésre, így az idei évben 26 280 csapat vett részt világszerte a versenyeken. Chiang Maiban 63 országból 482 csapat mérhette össze tudását. A magyar csapatok 3 Regular, 2 Open, 1 Advanced Robotics Challenge, 1 Football és 1 WeDo kategóriákban versenyeztek.

Az eredményhirdetés a legkisebbek, WeDo kategória pilot verseny értékelésével kezdődött, ahol a budapesti HTRoboTeam csapatának a legszabálykövetőbb díjat osztották ki. Az utolsó robotfutamokat követően, helyi idő szerint 15 órakor elkezdődött a többi kategória eredményhirdetése is.

A Regular kategória Elementary – legfiatalabb (8-12 évesek) korosztályában 104 csapat vett részt, a kállósemjéni Confessor csapatnak 125 ponttal a 87. helyezést sikerült megszerezni. A Junior korosztályban (13-15 évesek) 106 csapat közül a győri Jedlik Lego Robot Team 200 pontot összegyűjtve a 69. helyet szerezte meg. A legidősebb Regular kategóriában a Senior korosztályban (16-19 évesek) a budapesti Fazekas RoboTeam 90 csapatból az 55. helyre került 230 ponttal.

WRO
[+]

A Football kategóriában a szombathelyi Scoregasm csapat a csoportmérkőzéseken helyt állt, de sajnos nem jutottak be a 16 közé.

A Junior korosztályban induló budapesti SZIG@HUN csapatnak sikerült a lenyűgöző 6. helyet megszerezniük.

Az Open kategória Senior korosztályban induló gödöllői HUNGaRY csapatnak a 20. helyet sikerült megszereznie.

A legidősebbek között, az Advanced Robotics Challenge kategóriában versenyző budapesti InnoRobot-X csapat – akik a tavalyi évben ezüstérmesek lettek – az idei évben az előkelő 6. helyet szerezték meg.

Az eredményhirdetést követő záróceremónián Thaiföld képviselői átadták a Világdöntő szervezést jelképező WRO zászlót Magyarország képviselőinek: Bus Szilveszter, bangkoki nagykövetnek, dr. Csörgits Lajos Győr Megyei Jogú Város aljegyzőjének és Szögi Zoltán nemzeti szervezőnek, az Edutus vezérigazgatójának.

A részletes eredmény IDE kattintva tölthető le.

Azóta történt

Előzmények