Megvannak a WRO robotverseny magyar győztesei

A nemzeti döntőn nyújtott teljesítmény alapján Magyarországot 8 csapat fogja képviselni a világdöntőn.

Az Edutus Főiskola idén ötödik alkalommal rendezte meg a World Robot Olympiad robotépítési és –programozási tanulmányi verseny magyarországi nemzeti fordulóját 2018. június 8-9. között Tatabányán. A nagyszabású versenynek – amelyen 135 csapat több mint 400 versenyzővel és 100 csapatvezetővel nevezett az ország minden részéről – a Földi Imre Sportcsarnok adott otthont. A tét a thaiföldi világdöntőre való kijutás volt, ami idén novemberben Chiang Maiban kerül megrendezésre.

A regisztrált csapatok idén már 4 kategóriában (Regular, Open, Football, Advanced Robotics Challenge) és 6 korosztályban indultak a nemzeti döntőn, ahol összemérték tudásukat a LEGO Mindstorms robotok tervezése, építése és programozása során. Az idei évben előszőr a WeDo korosztályban (10 év alattiak) és a Football kategóriában is indultak magyar csapatok, akik jól teljesítettek a 2 napos verseny során.

Hirdetés

2018-ban a világdöntőnek otthont adó szervező ország, Thaiföld határozta meg a verseny témáját, amire a világon több mint 60 ország 20 ezer csapata keresi a saját válaszait, Regular és Open kategóriában. Az idei téma: Az élelmiszer fontos ügy.

A nemzeti döntőn nyújtott teljesítmény alapján Magyarországot 8 csapat fogja képviselni a világdöntőn, így minden kategóriában és korosztályban lesz magyar induló.
A kategóriák győztesei alább szerepelnek, a teljes eredménylista megtekinthető a WRO oldalán.

WRO
[+]

WRO
[+]

WRO
[+]

Azóta történt

Előzmények