Hirdetés

World Cyber Games 2007: a világdöntő

Hirdetés


Október elején kerül sor a World Cyber Games 2007 rendezvénysorozat fináléjára, a nemzetek közti döntőre Seattle-ben. 2007. október 3–7. között a 74 országból érkezett több mint 700 játékos küzd meg egymással, hogy a legjobbak elnyerjék az értékes kupák mellett a helyezésekkel járó pénzdíjakat is. Kategóriánként az aranyérmekért 12–20 000 dolláros jutalom jár; az ezüstért 5–8000 dollár, míg a bronz medálok 3–5000 dollárt hoznak a nyerteseknek. A legeredményesebb nemzeti válogatott külön pénzjutalomban, 40 000 dolláros bónuszban részesül.

Az idei World Cyber Games világdöntő hivatalos játékai:

PC játékok:

FIFA Soccer 2007 (egy az egy ellen)
Need for Speed Carbon (egy az egy ellen)
WarCraft III: The Frozen Throne (egy az egy ellen)
StarCraft: Brood War (egy az egy ellen)
Half-Life: Counter-Strike (öten az öt ellen)
Command & Conquer 3 Tiberium Wars (egy az egy ellen)
Age of Empires III: The WarChiefs (egy az egy ellen)
Carom3D (egy az egy ellen)

Konzolos játékok:

Project Gotham Racing 3 (egy az egy ellen)
Gears of War (négy a négy ellen)
Dead or Alive 4 (egy az egy ellen)
Tony Hawk’s Project 8 (egy az egy ellen)

A Samsung támogatásával szeptember 2-án megrendezett magyar döntőn ChlX (Project Gotham Racing 3), Gorky (Command & Conquer 3), DNA (WarCraft 3) és Ancients Redwing (FIFA07) vívta ki a jogot, hogy képviselje hazánkat az amerikai világdöntőn. A négy játékos mellett két csapatkapitány alkotja az október másodikán útnak induló magyar kontingenst.

„Tavaly DNA a legjobb tizenhatba jutott, de idén nagyon kemény ellenfeleket kapott. Nagy szerencsére lesz szüksége, hogy továbbjusson a csoportjából. Ez évi nagy esélyesünk Gorky, aki már korábban is járt a világbajnokságon. Ezúttal Command and Conquer 3-ban indul, és előzetes várakozásaink szerint, dobogós helyezést érhet el” – latolgatta a magyar esélyeket Hadházi Dániel, a hazaiak egyik csapatkapitánya.

Aki személyesen szeretné a helyszínen buzdítani a magyarokat, a számos kísérő programmal színesített világdöntőn, az a 10 dolláros napijegy megváltása ellenében megteheti azt a seattle-i Qwest Field Event Centerben. Az esemény azonban az interneten is látható lesz: a http://www.worldcybergames.com oldalon keresztül lehet online nyomon követni a viadalokat. Folyamatos közvetítés lesz a meccsekről in-game videók formájában, ennek köszönhetően élő egyenesben lehet szurkolni a magyar küldöttségnek.

Bővebb információkért keresse fel az idei rendezvény weboldalát.

  • Kapcsolódó cégek:

Előzmények