És megjött: letölthető a magyar nyelvű Windows XP SP3

Hirdetés

Úgy tűnik, sikerült kitakarítani a homokszemeket a gépezetből: a Microsoft tegnap újra megnyitotta a Vista első, illetve az XP harmadik (egyben utolsó) szervizcsomagja letöltésének lehetőségét, vagyis most már nemcsak a közvetlen linkről lehet ezeket elérni, hanem felkerültek a Windows Update-re – s ami a számunkra igen fontos: az eredeti tervekhez képest egy nap késéssel, de mától már letölthető az XP SP3 magyar nyelvű verziója is.

Ahogy korábban beszámoltunk róla, a késlekedést az okozta, hogy kiderült: az XP javítócsomagja inkompatibilis a Microsoft Dynamics Retail Management System (RMS) kis- és középvállalatoknak készített ellátásilánc-kezelő alkalmazással – ráadásul a Windows Vista SP1-et is érintette ez a hiba. A hiba kijavítására olyan szűrőt készítésébe fogtak bele, amely megakadályozza, hogy a szervizcsomagok feltelepüljenek a Dynamics RMS-t futtató számítógépekre, s úgy tűnik, mindez eddig tartott.

A több mint ezer javítást tartalmazó XP SP3 letölthető közvetlenül a Microsoft letöltőközpontjából is, ám ez egy igen nagy méretű, több mint 300 megabájtos fájl, ezért a cég a Windows Update használatát ajánlja, ahonnan egy ötödakkora csomagot kell csak lehúzni.

Azóta történt

Előzmények