Hirdetés

Windows XP: elkészült az aranykód

Hirdetés

E szavak kíséretében adta át az aranykódot Bill Gates és Jim Allchin a cég redmondi központjában a világ hat legnagyobb számítógépgyártó vállalata képviselőinek, akik ezután akciófilmekbe illő jelenet során - kezükben a fémtáskákba zárt szoftverekkel - a campusról helikopterrel repültek vissza a PC gyártó üzemekbe, hogy ott mihamarabb megkezdődhessen a Windows XP több millió PC-re történő előtelepítése.

Na és mit gondol magáról és az XP-ről a Microsoft? Vágatlan sajtóanyag:

Október 25-én a Microsoft történelmének legkáprázatosabb Windows termékbemutatójára kerül sor. A szoftvergyártó óriás addig is komoly erőfeszítéseket tesz annak érdekében, hogy a PC gyártók olyan gépeket hozhassanak forgalomba, melyek a legmesszebbmenőkig megfelelnek az új operációs rendszer által támasztott követelményeknek. Azok a gépek, melyek magukon hordozzák a "Designed for Windows XP" logót, teljes garanciát nyújtanak a vásárlók számára, hogy e gépek az új szoftver teljes funkcionalitását biztosítják.

Tizenöt évnyi kutatás, a felhasználók visszajelzései alapján történt hosszas fejlesztőmunka áll az új operációs rendszer mögött. A Windows XP már az Internetre született, új dizájnjával, megnövelt teljesítményével, a digitális média területén nyújtott kiemelkedő szolgáltatásaival mind az otthoni, mind a vállalati felhasználók számára növekvő hatékonyságot és új felhasználói élményeket ígér. Az otthoni felhasználók immár olyan operációs rendszert ismerhetnek meg, amely ugyanazt a megbízhatóságot, teljesítményt és biztonságot garantálja számukra, melyet munkahelyi környezetükben a Windows 2000 révén már megtapasztalhattak. A Windows XP megjelenésével immár az otthoni gépekkel is biztonságosan lehet majd online vásárolni, játszani, tanulni.

Az operációs rendszer rengeteg új tulajdonsággal gazdagodott, az immár húszéves PC-t nagykorúvá teszi azáltal, hogy teljességgel kibontakoztatja a benne rejlő lehetőségeket pl. a digitális fotók feltöltése, szerkesztése, megosztása, a csúcsminőségű digitális zenék tárolása és lejátszása, az azonnali üzenetküldő szolgáltatás, a fejlett hang- és videokommunikációs szolgáltatások révén.

A Windows XP két kiadásban jelenik meg. A Windows XP Home Edition otthoni felhasználók számára készült, megbízható, szilárd alapra, a Windows 2000 kódjára építve. Ez a kiadás az otthoni hálózatok, a kommunikáció és a digitális média területén mutat jelentős áttörést.

A Windows XP Prosfessional Edition bármilyen nagyságú vállalat számára a legjobb választás. Távoli elérés, biztonság, megnövelt teljesítmény, menedzselhetőség, többnyelvű támogatottság fémjelzik az új üzleti szoftvert s ígérnek növekvő munkahatékonyságot.

Mindkét kiadás elérhető lesz hagyományos és upgrade verziókban.
A Windows XP Home Edition és a Windows XP Professional Edition honosított változatainak nagyszabású premierjére november végén kerül sor.

Hirdetés

Azóta történt