Letölthető a Vista SP2 végleges verziója

Habár a felhasználókat már inkább a Windows 7 év végi megjelenése, illetve kiadásra jelölt változata foglalkozatja, a Microsoftnak még fontos teendői vannak a Vistával kapcsolatban is: például kiadni a második javítócsomagot az operációs rendszerhez. Ez ma meg is történt.

Ahogy beszámoltunk róla, a cég április végén véglegesítette a Windows Vista és a Windows Server 2008 második szervizcsomagjának (SP2) kódját, azaz elkészült a pakk terjesztésre kész ún. RTM (release to manufacturing) verziója, ám azt akkor még nem jelentették be, hogy a felhasználók pontosan mikortól juthatnak hozzá.

A Vista második szervizcsomagja egyetlen változatban készül Vistára és Windows Server 2008-ra, és mindazokat a frissítéseket tartalmazza, amelyek az SP1 óta megjelentek. Az SP2 azonban nem csak a korábbi patchek gyűjteménye: újdonság benne a gyorsabb és megbízhatóbb keresést ígérő Windows Search 4.0; a Bluetooth 2.1 specifikáció és a Blu-ray lemezek írásának natív támogatása; a wifihálózatok konfigurálását egyszerűsítő Windows Connect Now (WCN) implementálása, valamint a koordinált világidőt (UTC) használó időbélyegzők támogatása az exFAT fájlrendszerben (ez biztosítja a problémamentes szinkronizálást a különféle időzónákban).

Az egyelőre öt nagy nyelven megjelent SP2 letölthető 32, illetve 64 bites verzióban is a Microsoft oldaláról. Telepítés előtt el kell távolítani az előző, még tesztverziót, ha van, s egyébként is ajánlott végigolvasni a felhasználóknak szánt tanácsokat.

Azóta történt

Előzmények