Windows Phone-ra is megjelent a Simple app

Egy évvel ezelőtt Android és iOS rendszerekre is letölthetővé vált a Simple alkalmazása, ami akkor négy szolgáltatást foglalt magába. Most végre a harmadik nagy platformra, a Windows Phone operációs rendszert futtató mobileszközökre is elérhetővé vált a program. A mára tíz szolgáltatással működő Simple segít a parkolási díj fizetésében, autópálya matrica vásárlásában, ételrendelésben, színház- és fesztiváljegyek beszerzésében is.


[+]

Bár a WP részesedése a hazai okostelefon-piacon megelőzi az iOS-t (11 százalék a kilenccel szemben), a fejlesztők mégis az utóbbit preferálják egyszerűen azért, mert az iPhone és iPad tulajdonosok szívesebben költenek szoftverre. Az egyre nagyobb felhasználói tábort azonban nem lehet kihagyni a számításból, ezért az alapoktól újraírt szoftver megjelent Windows Phone-ra is.

A Simple WP verzióján tíz fejlesztő és még négy segítő dolgozott közel fél évig, majd az utolsó szakaszban külsős cégek és profi teszterek segítségét is igénybe vették. Sőt, etikus hackerekkel és közösségi tesztelőkkel is ellenőrizték az alkalmazást.


[+]

A három platform alkalmazása első ránézésre bár ugyanazt tudja, a WP esetében akadnak a rendszerből fakadó előnyök: a kezdőképernyőre húzható csempék aktív felületekkel, melyek notifikációk küldésére is alkalmasak. Ebből adódóan a WP fejlesztés nem áll le az alkalmazás elkészültével. A fejlesztők a Simple közleménye alapján arra is figyeltek, hogy a jellemzően gyengébb készülékeken is gördülékenyen fusson az alkalmazás.

Előzmények