Elkészült a Windows 7 beágyazott rendszerekre is

Hirdetés

A Microsoft tegnap jelentette be, hogy a Windows 7 operációs rendszer speciális eszközökre készült változata, a Windows Embedded Standard 7 rövidesen elérhető lesz a gyártók számára, vagyis hozzáférhető lesz az RTM (release to manufacturing) kiadása, a szoftver végleges verziója. A Quebec kódnéven futó fejlesztés bétaváltozata (ekkor még Windows Embedded Standard 2011 néven) tavaly szeptemberben jelent meg, az új, kész programot a vállalat néhány napon belül letölthetővé teszi.

A cég sajtóközleményében Kevin Dallas, a windowsos beágyazott rendszerekkel foglalkozó üzletág vezetője elmondja, hogy az új programmal igyekeznek kiszolgálni OEM-partnereiket, akik most már speciális célú eszközeiken (például a digidobozokban – set-top-box – médialejátszókban, televíziókban stb.) is kihasználhatják a Windows 7 alapkomponensei, például a Windows Media Center által nyújtott előnyöket, a 64 bites CPU-k támogatását, a Windows Aero felületet, a Windows Presentation Foundationt, a Windows Touch lehetőségét, illetve a Windows Flip 3D navigációt.

A hírek szerint több nagy cég (köztük a HP is) felkészült arra, hogy a Microsoft platformját használja eszközein. A vállalat igen komoly piacnak tartja ezt a területet, Steve Guggenheimer, az OEM-kapcsolatokért felelős alelnök blogbejegyzése egy kutatásra hivatkozik, mely szerint idén év végére körülbelül 16 milliárd olyan készülék lesz a világon, mely ilyen speciális szoftvert kíván meg működéséhez, s 2020-ra ezek száma el fogja érni a 40 milliárdot.

Azóta történt

Előzmények