Letölthető a Windows 7 RC

A Microsoft a vártnál némileg hamarabb, már hétfőn este, azaz néhány órája elérhetővé tette mindenki számára a Windows 7 kiadásra jelölt (RC) változatát.

A 7100-as build az előfizetők számára már a múlt hét óta letölthető volt, s ahogy beszámoltunk róla, igen komoly érdeklődés övezte, a szerverek egy ideig nem is bírták a terhelést. A nyilvános változat esetében a Microsoft több könnyítést is alkalmazott a Vista teszteléséhez képest: a Win 7 RC júliusig szabadon letölthető, nem lesz sem kulcs-, sem számbeli korlátozás. A program egy évig, 2010. június elsejéig használható, 2010. március elsejétől a lejárt tesztváltozatot futtató számítógépek figyelmeztetésül kétóránként leállnak, de erről a Windows két héttel korábban már értesíti a felhasználót.

A telepítési tanácsokban szerepel, hogy a Vistáról backup nélkül lehet frissíteni, a Win 7 bétáról vagy XP-ről viszont nem, ezek a rendszerek tiszta telepítést kívánnak meg – ugyanakkor a Vistáról upgrade-előknek is ajánlják a biztonsági adatmentést. A program hardverkövetelményeiről tegnap számoltunk be részletesen.

A Windows 7 RC Live ID birtokában angolul, németül, japánul, franciául és spanyolul tölthető le, 32, illetve 64 bites verzióban.

Azóta történt

Előzmények