Hirdetés

Windows 7 és NOD32 – már barátok

Hirdetés

Az ESET bejelentette, hogy a hazánkban népszerű NOD32 vírusirtót és az ESET Smart Security integrált biztonsági programcsomagot is beleértve teljes Windows-alapú termékskálája kompatibilis a Microsoft új operációs rendszerével. Így a rejtett fertőzések felismerésére kifejlesztett ESET SysInspector, a cég ingyenes online vírusirtója, valamint a vállalati környezetben távadminisztrációt ellátó ESET Remote Administrator is használható a hivatalosan október 22-én bemutatkozó Windows 7 platformon.

Az ESET vezető szoftverfejlesztője, Richard Marko szerint csupán kisebb módosításokra volt szükség ahhoz, hogy a programok teljes körűen kompatibilisek legyenek az új operációs rendszerrel. Ezek a módosítások elsősorban a Windows 7 működéséhez szorosan kapcsolódó önvédelmi és a rootkitek elleni védelmet biztosító úgynevezett Anti-stealth technológiát érintették. A szlovák cég szakemberei azt tanácsolják, hogy a Windows 7-re áttérő felhasználók a legfrissebb telepítőcsomag letöltésével telepítsék újra a használt programokat.

„Várhatóan sokan térnek majd át a Windows 7-re Magyarországon is, így az új operációs rendszerrel való kompatibilitást kiemelt feladatként kezelte az ESET” – állította Csiszér Béla, az ESET magyarországi képviseletét ellátó Sicontact Kft. ügyvezetője.

Azóta történt

Előzmények

 • Magyarul is tud az ESET Mobile Antivirus

  A most megjelent kiadás a honosításon felül is tartalmaz néhány újdonságot.

 • Magyarul is elérhető az új NOD32

  Elkészült az ESET új szoftvereinek honosítása. Az érvényes licenccel rendelkező felhasználók más nyelvi változatokról gond nélkül válthatnak.

 • Megújult az ESET ingyenes, online víruskeresője

  A NOD32 technológiát használó, magyar nyelvű ESET Online Scannert új beállítási lehetőségekkel és megújult grafikus kezelőfelülettel látták el fejlesztői.

 • Kórház a lemez szélén

  Kevesen tudják, hogy ez a NOD rövidítés feloldása. Miért ilyen népszerű itthon a szlovák vírusirtó? Interjú a hazai forgalmazó vírusszakértőjével, Kiss Zoltánnal.