Október végén mutatják be a Windows 7 előzetesét

A Microsoft tegnap hivatalosan is megerősítette az előzetes híreszteléseket, s bejelentették, hogy a következő generációs operációs rendszerük, a Windows 7 egy előzetesét („pre-beta”; alfa-verzió) be fogják mutatni október 28-án, a Professional Developers Conference (PDC) elnevezésű fejlesztői konferencián, ahol elsőként Steven Sinofsky, a Windows-fejlesztés vezetője tart majd előadást az új szoftverről.

Mike Swanson, a PDC egyik szervezője azt is bejelentette, hogy a résztvevők kapnak majd egy 160 gigabájtos USB-s külső merevlemezt, amelyen a konferencia többi anyaga között ott lesz majd a Windows 7 pre-beta is (hasonlóképpen hozzájuthatnak a szoftverhez a november elején tartott Windows Hardware Engineering Conference [WinHEC] résztvevői is). „Ha már ilyen sok fejlesztő összegyűlik, adni kell nekik valamit, amivel eljátszhatnak otthon; a Microsoft többet szeretne nyújtani a számukra, nem csak beszélni a Windows 7-ről” – nyilatkozta Mike Cherry, a cég egyik elemzője, aki arra is utalt, hogy ez még nem azt jelenti, hogy az operációs rendszer olyan állapotban van, hogy jövőre már be is fejeznék a munkát.

A konferencián egyébként több mint tucatnyi szekció foglalkozik majd a Windows 7 jellemzőivel. Az új rendszerről eddig csak részinformációk jelentek meg a fejlesztők honlapján, illetve különféle forrásokban (például a tesztelőktől kiszivárgott adatok alapján): annyit biztosan lehet tudni, hogy az OS támogatni fogja az érintőképernyős megoldásokat, a Windows Live-hoz hasonló belső alkalmazások már nem lesznek részei, de közvetlenül elérhetőek majd a neten keresztül, valamint azt a feltételezést is megalapozottnak tartják, hogy a Windows 7 már natív virtualizációs technológiával is rendelkezni fog. Az is elég valószínű, hogy az Office 2007-ből már jól ismert szalag (ribbon) eszköztár az egész rendszerben általános lesz.

Azóta történt

Előzmények