Hirdetés

Megjelent az asztali WhatsApp

Az egyik legnépszerűbb csetprogram a mobileszközök mellett már natívan támogatja a Windows és OS X platformokat is.

A 19 milliárd dollárért Facebook fennhatóság alá került WhatsApp egy hónapja kínál végponti titkosítást, és mostantól Windows 8 vagy ennél újabb, illetve Mac gépeken az OS X 10.9-es verziótól támogatott natív klienssel is rendelkezik a csevegőalkalmazás.

A WhatsApp honlapjáról letölthető programot úgy tervezték, hogy minél inkább hasonlítson a webes kliensre, így a felhasználók a már megszokott felülettel találkozhatnak a telepítést követően. Az asztali változat nem váltja ki a mobilos szoftvert, ahogy a webes kliens, úgy ez is csak egyfajta kiterjesztésként, tükrözésként működik. Tehát ha a telefonon deaktiváljuk a szolgáltatást, a gépen sem fog működni tovább.

Asztali kliens
Asztali kliens [+]

Az asztali szoftver aktiválása pont úgy történik, mint a böngészőből futtatható változaté: a mobileszközzel le kell olvasni egy QR kódot, és már használható is. A webkliens limitációi is megmaradtak, tehát hanghívásra nincs lehetőség az asztali változatban sem, viszont a gyorsgombok működnek, és a mikrofonnal hangüzenet küldésére is van lehetőség.

Azóta történt

Előzmények