Feldarabolnák a Western Digitalt

A közel 1 milliárd dollárnyi részvénnyel bíró Elliott Management rá akarja venni a Western Digitalt a cég feldarabolására.

Az Elliott Management közel 1 milliárd dollárnyi Western Digital-részvénnyel rendelkezik, a napokban pedig felszólította a céget egy stratégiai átértékelés elvégzésére, valamint a flash memóriás üzletág leválasztására.

A befektetői csoport szerint a Western Digital számára nem sült el jól a SanDisk 6 évvel ezelőtti, 19 milliárd dolláros felvásárlása, és jobban járnának, ha leválasztanák a flash meghajtókkal és merevlemezekkel foglalkozó üzletágakat.

A körülbelül 6 százalékos tulajdonrésszel rendelkező Elliott szerint hiába akartak több flash memóriachipet gyártani mobilokba és tabletekbe, két eltérő üzletág kiszolgálása egy céggel visszatartotta a vállalatot, annak működését, pénzügyeit és stratégiáját.

Az Elliott szerint egy stratégia ennyire látványosan képtelen elérni a céljait, akkor ideje megfontolni az alternatívákat. Azt mondják, ha szétválasztanák a HDD-s üzletet és a flash üzletágat, akkor mindkettő sikeresebb és értékesebb lenne.

A WD közölte: átgondoltan fontolja majd meg az ötleteket, és egyetért abban, hogy a cég kiváló és  alulértékelt.

Előzmények