Hirdetés

Bővíti európai hálózatát a WeShare

A WeShare, a Volkswagen és a ŠKODA autómegosztó szolgáltatása 2020-ban további hét városra terjeszti ki hálózatát Németországban és más európai országokban.

A vállalkozás bejelentése szerint Prágát és Hamburgot tavasszal Párizs és Madrid követi, míg Budapest, München és Milánó az év folyamán csatlakozik a hálózathoz. Ezekben a városokban a WeShare teljes elektromos flottát kínál összesen körülbelül 8400 elektromos járművel.

Hirdetés

Prágában és Budapesten a WeShare a ŠKODA-val működik együtt. A német, francia, spanyol és olasz nagyvárosokban a kínált járművek között a Volkswagen e-Golf és e-up! modellek lesznek megtalálhatóak, az év végétől pedig az ID.3 is elérhetővé válik. A WeShare 2019-ben 1500 e-Golf autóval már megkezdte működését Berlinben, és a cégnek jelenleg 50 ezer regisztrált ügyfele van a városban.

„Számunkra 2020 a jelentős növekedés éve lesz” – mondta Philipp Reth, a WeShare vezérigazgatója. „Biztosak vagyunk abban, hogy az elektromos közösségi autómegosztás hosszú ideig jelentős átmeneti elem lesz a fenntartható, megosztott mobilitás területén az automatizált közlekedési rendszerek felé vezető úton” - tette hozzá a vezérigazgató. Véleménye szerint a megoldásnak áttörést kell elérnie szélesebb közönséggel és több várossal. „Ezért reméljük, hogy a városoktól támogatást kapunk például a gépjármű-megosztós járművek parkolási díjai vagy új nyilvános helyeken történő autómegosztási területek kijelölése terén, hogy ösztönözze a potenciális felhasználókat, és az autómegosztást még érdekesebbé és relevánssá tegye”- mondta Reth.

A WeShare 2019. júniusában Berlinben indult, az ötvenezer regisztrált ügyfél mintegy háromnegyede aktív felhasználó, azaz legalább egyszer használta a szolgáltatást. Az elmúlt hat hónapban a flotta Berlinben több mint hárommillió kilométert teljesített, ami autónként átlagosan napi négy-öt utat jelent.

Előzmények