Webfejlesztőket és UX dizájnereket nevelne a McDonalds

A McDonalds nem éppen az életpálya csúcsa, a szakállas viccet biztosan mindenki ismeri a frissen végzett bölcsészekről, melyek közül az egyiknek már van állása, a másiknak pedig nincs... a vállalat azonban szeretne változtatni a megítélésén, illetve az utóbbi időben tapasztalható trendet (a vásárlói bázis apadása) is megfékezné, így mai bejelentése alapján együttműködésben a General Assemblyvel új pilotprogramot indítanak, hogy a tehetséges alkalmazottakat továbbképezzék. Két tanfolyam közül választhatnak, egyrészt webfejlesztésre szakosodhatnak, vagy akár az UX képzésre is jelentkezhetnek.

Atif Rafiq, a McDonalds alelnöke kifejtette, azokon a tehetséges alkalmazottakon kívánnak segíteni, akik nem tudják önerőből finanszírozni az oktatást. Az érdeklődőket természetesen rostálni fogják, az arra legalkalmasabbak viszont fizetett szabadságot is kapnak a tanfolyam idejére. A tervek szerint első körben 10 emberrel indulnak, Rafiq szerint nincs is szükség többre, hiszen ez egyelőre egy kísérlet, azonban reméli, hogy sikeres lesz az akció, és később bővíthetik a képzésen résztvevők számát.

Járt utat járatlanért
Járt utat járatlanért (forrás: McDonalds) [+]

A vállalatnál azzal is tisztában vannak, hogy akik részt vesznek ebben az akcióban, nem fognak visszaállni hamburgert készíteni, sőt, valószínűleg elhagyják majd a McDonalds csapatát. Rafiq úgy fogalmazott, hogy bár ironikus, de pontosan ez a céljuk. Ideális esetben a résztvevők a Salesforce, a Google, vagy valamelyik hasonlóan sikeres techvállalatnál folytathatják majd.

A két kurzus közül a webfejlesztés a drágább, ez nagyjából 11 500 dollárba kerül és tizenkét hétig tart, az UX dizájn pedig 8500 dollár és két hónapos. A McDonaldsnál felkészültek arra a kérdésre, hogy ez miért jó nekik. Rafiq szenvedélyprojektnek nevezi az akciót, amelynek mindenki örült a felsővezetésben és a legalsóbb szinteken egyaránt. Egy McDonalds méretű vállalat esetében 10 fő nagyon kis számot jelent, de ha az első kör sikere indokolja, akár világszintűvé is duzzasztanák az oktatásokat.

Előzmények