A jövő héten Web 2.0 Symposium

Az idén is megrendezik a Web 2.0 Symposiumot: az internetes konferencián egyrészt több szekcióban lesznek előadások, másrészt induló vállalkozások versenyeznek jónak gondolt ötleteikkel, üzleti terveikkel. A rendezvénynek március 30-án a budapesti Boscolo Hotel New York Palace ad otthont.

A szervezők szerint a Budapest Bank Startupversenyre az idén is több tucatnyi cég írt pályázatot, és a szakmai előminősítés után a hat legjobb webes innováció kerül a zsűri és a nyilvánosság elé. A nyilvános bírálat nemcsak a versenyben résztvevőknek válhat hasznára; azok is sok tapasztalatot nyerhetnek, akik arra kíváncsiak, hogy a gazdasági élet prominensei milyen szempontok alapján döntenek egy találmány, ötlet üzleti értékéről.

Már a tavalyi, első Startupversenyen kiderült, hogy a hazai médiapiac, a fejlesztők és a befektetők is tisztában vannak a webkettes igényekkel és lehetőségekkel. Az idei eseményen a 2010-es győztesek is beszámolnak az azóta elért eredményeikről.

Ami Web 2.0 Symposium konferenciát illeti: az idén az előadásokat négy különböző tematikájú – Barcamp Mobil, Barcamp SEO, Barcamp Startup, Barcamp Budapest – blokkba sorolták. Délelőtt többek között Olivier Desmoulin (Super Marmite), a LeWeb 2010 Párizs Startupversenyének győztese tart előadást projektépítési tapasztalatairól, utána pedig Erdei Zsuzsa, a Budapest Bank mikroszegmensének vezetője bemutatja, hogy a Budapest Bank, a Google és a Honlap ABC összefogásából született „Neten a cégem” kezdeményezés milyen információkkal, eszközökkel támogatja a kisvállalkozások sikerességét. De előad Christopher Mattheisen, a Magyar Telekom elnök-vezérigazgatója és a Google zürichi irodájának képviseletében Behshad Behzadi is.

Azóta történt

Előzmények