Kiterjeszti együttműködését a Waymo és a Fiat Chrysler

A tervek szerint az autógyártó teljes portfoliójában, globálisan szeretné használni a Waymo rendszereit.

A Google-ból kiszervezett, ma már az Alphabet leányvállalataként működő, az autonóm járművezérlés fejlesztésével foglalkozó Waymo, valamint a Fiat Chrysler bejelentették ma, hogy már meglévő partnerkapcsolatukat kibővítik olyan haszongépjárművek kialakítására is, melyek a Waymo rendszerét használják majd.

Hirdetés

Ez egyrészt technológiai, másrészt kereskedelmi megállapodás, mivel a szerződés értelmében a Fiat Chrysler Ram ProMaster kisteherautóit alakítják át úgy, hogy képes legyen az önvezetési skálán a négyes szinten a kiskereskedelmi áruszállításban működni a Waymo speciális Waymo Via rendszerével felszerelve.

A két cég már 2016 óta dolgozik együtt autonóm járművek fejlesztésén: egy másik rendszert, a Waymo Drivert már jó ideje tesztelnek a gyártó gépkocsijain, például a Chrysler Pacifica minibuszon. Az új szerződés értelmében már három területen működnek együtt: a megosztásos bérautózás, a kereskedelmi áruszállítás, illetve a magánhasználatú autók fejlesztésében. Arról egyelőre még nem adtak tájékoztatást, hogy élesben mikor indítják el a szolgáltatásokat.

A Fiat Chrysler egyébként nemcsak a Waymóval működik együtt, fejlesztési szerződéseik vannak autonóm járművek kialakítására a BMW-vel és az Intellel is.

Hirdetés

  • Kapcsolódó cégek:
  • Waymo

Azóta történt

Előzmények