Durva árcsökkentés a Vodafone okostelefonos kínálatában

A cég ma induló kampányát bevezetve azt közölte, hogy a Vodafone elsődleges kihívásnak most azt tekinti, hogy az Európai Uniós átlagtól még mindig elmaradó hazai okostelefon-penetrációt feltornássza. Bár az okostelefonok térnyerése egyre emelkedik, a Vodafone és az Ipsos legutóbbi kutatásából az derült ki, hogy a megkérdezettek 41%-a rendelkezik okostelefonnal. A reprezentatív felmérés során 500 főt kérdeztek meg online.

Az új árszabásnak köszönhetően az elérhető okostelefonok között megtalálható a Samsung Galaxy Ace Plus (Matrix 3 díjcsomaggal 39 990 Ft helyett 1 Ft), a Sony Xperia Tipo (Matrix 2 díjcsomaggal 9990 Ft helyett 1 Ft), valamint a HTC Desire X (Matrix 5 díjcsomaggal 39 990 Ft helyett 14 990 Ft) is. A kedvező árú okostelefonok között több 1 Ft-os készülék is található, melyeket a tarifacsomagra vállalt 2 éves hűség esetén vásárolhat meg az előfizető.

vodafone
Néhány ajánlat (díjcsomagok)

Az akciót alátámasztó felmérés szerint 2012 októberében a 18 év feletti internetező lakosságnak összesen 5,86 millió mobilkészüléke volt, ez fejenként átlagosan 1,4 készüléket jelent. A megkérdezettek többsége internetezésre, levelezésre, valamint a hagyományos kommunikáció kiváltására, leggyakrabban Facebook-csevegésre használja okostelefonját. Ám a válaszadóknak csupán 27%-a rendelkezik mobilnet-előfizetéssel, amelyet a legtöbben (71%) okostelefonon használnak, de jelentős, 30% feletti a notebookon keresztüli használat aránya is. A mobilnetcsomaggal rendelkezők között nagyobb arányban képviseltetik magukat a férfiak, mint a nők (32,1% és 24,1%), a vizsgált korosztályok közül a 18-29 évesek (43,1%), lakóhely szerint pedig a budapestiek (37,1%) a tipikus mobilnet-előfizetők.

Azóta történt

Előzmények