Két újabb szolgáltató kínál Vodafone-mobilnetet

Idén nyár óta a Vodafone alternatív szolgáltatók számára is nyújt nagykereskedelmi konstrukcióban mobilinternet-szolgáltatásokat. A Netfone és a Btel után októberben csatlakozott az Externet, december 1-jétől pedig az Enternet és Nordtelekom ügyfelei számára is elérhetőek a Vodafone hálózatára épülő mobilinternetes megoldások. Az Enternet az alternatív internetszolgáltatók közül elsőként még az akkori Pannonnal együttműködve indította el mobilnet-szolgáltatását 2008 decemberében, ám a csomagok mostani megújításakor a Vodafone-nal lépett szövetségre.

Az Enternet és a Nordtelekom által forgalmazott mobilinternet-szolgáltatás lefedettségében, sebességében és megbízhatóságában is megegyezik a Vodafone saját márkanév alatt működő megoldásaival. A szolgáltatások 1, 3 és 8 GB-os opciókkal érhetők el az ügyfelek számára. Az ügyfélszolgálati tevékenységét, a számlázást és a szerződéskötést is a nagykereskedelmi partnerek fogják ellátni, a Vodafone technikai támogatást nyújt nekik.

Tábori Tamás, a Vodafone nagykereskedelmi igazgatója a bejelentés kapcsán elmondta: „A Vodafone globális és hazai stratégiájában egyaránt kulcsszerepet játszik a mobilinternet. A legfrissebb statisztikák szerint a magyar számítógép-használók 27 százaléka használ első vagy második gépként notebookot vagy netbookot, ráadásul az arány folyamatosan tolódik el a hordozható eszközök irányába. Nagy örömünkre szolgál, hogy a Vodafone így már nemcsak saját ügyfeleinek, hanem öt nagykereskedelmi partnerén keresztül több százezer további felhasználóhoz is eljuttathatja a helyhez nem kötött internetezés élményét.”

Azóta történt

Előzmények