Újabb környezettudatos SIM kártyát vezet be a Vodafone

A nem eSIM-kompatibilis készülékek esetében a szolgáltató 100%-ban újrahasznosított műanyagból előállított ecoSIM-eket biztosít.

A Vodafone ma közölte, hogy miután egy éve felére csökkentették a klasszikus SIM-kártya-tartók méretét, ez év augusztusától plasztikkártya mentes – úgynevezett eSIM-et –, most pedig újabb, kisméretű környezettudatos ecoSIM-et vezettek be.

Az újítás nem csupán hazánkban érhető el: a Vodafone ecoSIM kártyái immár a szolgáltató mind a 12 európai piacán elérhetőek, továbbá Egyiptomban, Törökországban és Dél-Afrikában.

Azon készülékek vásárlása esetén melyek támogatják az elektronikus SIM kártyákat, a Vodafone akár plasztikmentes, úgynevezett eSIM-et, míg a nem eSIM-kompatibilis készülékek esetében 100%-ban újrahasznosított műanyagból előállított ecoSIM-eket biztosít. A régi kártyakészlet kiürítését követően a Vodafone hazánkban csak eSIM és ecoSIM kártyákat kínál új készülékvásárlások esetén.

A Vodafone még 2019 decemberében tűzte ki célul, hogy 2020 áprilisáig felére csökkenti a nem alapvető műanyagok felhasználását kiskereskedelmi hálózatában, valamint irodai telephelyein. Az intézkedés komoly eredményt hozott: 2020 decemberéig 1,6 tonna műanyagot spórolt meg a vállalat a felezett SIM-kártya-tartók bevezetésével. Globálisan ezzel a lépéssel mintegy 340 tonnával csökkentették a SIM-kártyák előállításához felhasznált műanyag mennyiségét, ami 1760 tonna szén-dioxid-kibocsátásnak felel meg. A Vodafone által bevezetett ecoSIM – ugyanebben az anyaghatékony, félméretű kártyaformátumban további 320 tonna új műanyag előállítását teszi szükségtelenné évente – amely további 1280 tonna szén-dioxid-kibocsátás megtakarítását eredményezheti évente.

Azóta történt

Előzmények