Hirdetés

Újabb magyar városokba érkezik a Vodafone 5G

Budapest belvárosa és Zalaegerszeg után vidéki nagyvárosokban és a Balaton körül folytatódik a bázisállomások 5G fejlesztése. Ezzel a Vodafone 5G állomásainak száma országosan közel 300-ra nő.

A Vodafone Magyarország 2019-ben indította el élő, mindenki számára elérhető kültéri kereskedelmi 5G szolgáltatását Budapest belvárosában a 2016-ban vásárolt 3500 MHz-es frekvenciakészletének köszönhetően, majd 2020 áprilisában a vállalat további frekvenciákat szerzett 5G mobilszolgáltatásai számára az NMHH által lebonyolított frekvencia aukción.

Hirdetés

A szolgáltató mai bejelentése szerint az 5G hálózat fejlesztése és kiépítése idén is folytatódik: a cég 5G technológiát biztosít Budapesten és környékén, nagyobb megyeszékhelyeken, illetve a Balaton körül is.

A mostani fejlesztésben az alábbi megyeszékhelyek érintettek, az állomások jellemzően a belváros frekventált részein, illetve egyetemek környékén helyezkednek majd el:

  • Miskolc
  • Győr
  • Debrecen
  • Székesfehérvár
  • Pécs
  • Szeged
  • Eger

Az 5G fejlesztések nagy részét Budapesten és környékén, több országos jelentőségű intézményben végzik az év során.

A hálózatfejlesztések a nyári szezon közeledtével a balatoni régióban is elkezdődnek, a szolgáltató a tó körül teljes egészében bővíti 4G hálózati kapacitásait, illetve a Balaton két „fővárosában” elindul az 5G szolgáltatás. Balatonfüreden és Siófokon várhatóan nyár második felére lesz elérhető a szupergyors sebességű mobilhálózat az ügyfelek számára.

Az 5G hálózat csak az arra alkalmas mobileszközzel és tarifával érhető el, a Vodafone portfóliójában jelenleg hat 5G képes készülék kapható: a Samsung Galaxy S20 Ultra 5G DS, Samsung Galaxy S20+ 5G DS, Samsung Galaxy Note 10+ 5G, Huawei P40 Pro 5G Dual SIM, OnePlus 8 Pro 5G Dual SIM és a Xiaomi Mi 10 5G. További készülékekkel a szolgáltató folyamatosan frissíti 5G képes portfolióját.

Hirdetés

Azóta történt

Előzmények