Hirdetés

2017. október 23., hétfő

Gyorskeresés

Útvonal

Hírek » Mérleg rovat

Ismét nyitva a VISZ Programozó Tábor

  • (f)
  • (p)
Írta: | | Forrás: IT café

A Vezető Informatikusok Szövetsége az őszi közoktatási szünet hetére ismét meghirdette a programot, a nyári tábortól eltérően azonban most csak a 8-14 éves korosztálynak.

A VISZ szervezésében indított tábor helyszíne a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem (BME), amellyel a szövetség 2013-ban írt alá stratégiai partnerségi egyezményt. A megállapodás keretében a Villamosmérnöki és Informatikai Kar hallgatóinak a hazai nagyvállalatok informatikai vezetői tartottak előadásokat a vállalati informatikai szervezetek kihívásairól, valamint azokról a feladatokról, melyek a hallgatókra munkába állásuk után várnak. Mivel a VISZ kiemelt feladatának tartja az utánpótlásképzés időben történő elkezdését, az idei évtől elindította a Programozó Tábor sorozatot, amelynek keretében a legkisebbek tanulhatják meg a programozás alapjait.

Hirdetés

A táborok szakmai hátterét, valamint a helyszínt aVISZ és a BME közti együttműködés keretében a Villamosmérnöki és Informatikai Kar, illetve a kar oktatói biztosítják.

A VISZ táborában olyan tananyagot és módszereket alkalmaznak, amivel a gyerekek játszva tanulnak, megismerhetik a kódírás alapjait, ráadásul azonnal gyakorlatba is átültethetik a tanultakat, például egyszerű robotok programozásával. Az oktatók olyan gyakorlati feladatokat állítanak össze, melyek közel állnak a 8-14 éves korosztály világához, de segítenek elsajátítani az algoritmikus gondolkodás alapjait. A hatékony munkát segíti, hogy az oktatók kis csoportban foglalkoznak a gyerekekkel, így mindenkire megfelelő figyelem jut.

A helyszín: Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem I épület, Magyar tudósok körútja 2.

Időpont: 2015. október 26-30.

Copyright © 2000-2017 PROHARDVER Informatikai Kft.