Hirdetés

2019. május 21., kedd

Gyorskeresés

Útvonal

Hírek » Mérleg rovat

Az év középiskolai tanári csapata a digitalizációért

 • (f)
 • (p)
Írta: | | Forrás: VISZ

Iskolai pályázat az innovatív tanárok számára.

A pályázatot a Magyarországi Vezető Informatikusok Szövetsége (VISZ) írja ki a magyarországi működésre bejegyzett, érvényes működési engedéllyel rendelkező középfokú oktatási intézmények részére, amelyekben a rendszeresített képzés főállásban oktató tanárok közreműködésével valósul meg.

Hirdetés

A pályázat kiírása és értékelése a tanévet követő ősszel történik meg, a díj átadására – ünnepélyes keretek között – decemberben, a VISZ éves záróünnepségén kerül majd sor. A pályázat kiírását, a beérkezett anyagok értékelését és a díj odaítélésére vonatkozó előterjesztést a VISZ szakértőkből és szakújságírókból álló bizottsága segítségével készíti el. A döntést – ennek figyelembevételével – a VISZ elnöksége hozza meg. A VISZ „Az év digitalizációs középfokú iskolai tanári csapata” szakmai díjjal a közvetlen oktatási munkában oroszlánrészt vállaló, munkájukban a digitális transzformációt, az informatika mindent átszövő hatását felhasználó tanári közösség erkölcsi-anyagi elismerésének emeléséhez szeretne hozzájárulni – írják a szervezők.

A zsűri a következő szempontok szerint fogja értékelni a középfokú oktatási intézmények pályázatban megjelölt csapatainak elmúlt 1-2 éves munkáját:

 • az új digitalizációs szemlélet, a korszerű módszerek, megközelítések használata tantárgyak oktatásában, számonkérésében
 • új módszerek, korszerű tanítási, számonkérési segédanyagok kidolgozása, modern technológiák felhasználása a tantárgyak oktatásban és számonkérésében
 • meglévő digitális oktatási, szakmai anyagok felkutatása, felhasználása, akár magyar, akár idegen nyelven
 • a fentieket legalább három tantárgyban érvényesíteni kell:
  • gimnáziumok esetében legalább egy humán és egy reál tárgyban
  • szakgimnáziumok, szakközépiskolák esetében legalább egy szakmai és egy humán tárgyban
 • iskolai élet digitális közösségi terének interaktív használata

A zsűri két körben választja ki a díjazottat. Először egyéni javaslatok alapján kialakítja a díjra esélyes iskolák egy szűkített körét, és behívja őket meghallgatásra. A beérkezett pályamunkák alapján a zsűri kiválasztja a személyes meghallgatásra is érdemes jelölteket, s kiválasztja a díjra legérdemesebb iskolát. „Az év középfokú digitalizációs iskolai tanári csapata 2018” díjazása egymillió forint és egy emléktábla. Valamint: egy éjszaka maximum 40 fős osztály részére a Szigethalmi Ifjúsági Élménytáborban. Látogatással egybe kötve a Szigethalmi Családi Vadasparkba és az Emese parkba.

A díjat – a hatályos jogszabályok figyelembevételével – a nyertes pályázatot benyújtó intézmény által megnevezett legalább közhasznúnak minősített alapítványnak utalja át a VISZ, amely gondoskodik a díjazott csapat által elkészített pályaműért járó szakmai díj folyósításáról. A díjátadásra ünnepélyes keretek között, a szaksajtó képviselőinek jelenlétében kerül sor a VISZ decemberi évzáró rendezvényén.

A pályázatok benyújtásának határideje: 2018. november 12.,

A zsűri rövid listájának összeállítási határideje: 2018. november 24. a zsűri meghallgatja a legjobb pályázókat: 2018. november végén Budapesten, egy később megadott helyszínen, a pályázat eredményének kihirdetése és ünnepélyes díjátadó: 2018. december 5. délután, Budapesten, Scientific Games Kft. (1011 Budapest, Fő u. 14–18.).

Copyright © 2000-2019 PROHARDVER Informatikai Kft.