Lehet pályázni az év Informatikai Oktatója elismerésre

A legjobb, leginnovatívabb tanárokat díjazza a Magyarországi Vezető Informatikusok Szövetsége.

A pályázatot a Magyarországi Vezető Informatikusok Szövetsége (VISZ) írja ki a magyarországi működésre bejegyzett, érvényes működési engedéllyel rendelkező felsőfokú oktatási intézmények részére, amelyekben a rendszeresített informatikusképzés főállásban oktató tanárok közreműködésével valósul meg.

Hirdetés

A pályázat kiírása, majd értékelése a megelőző oktatási évet követően ősszel történik meg, a díj átadására ünnepélyes keretek között – decemberben, a VISZ éves záróünnepségén kerül majd sor. A pályázat kiírását, a beérkezett anyagok értékelését és a díj odaítélésére vonatkozó előterjesztést a VISZ szakértőkből és szakújságírókból álló bizottsága segítségével készíti el. A döntést – ennek figyelembevételével – a VISZ elnöksége hozza meg.

A VISZ „Az év informatikai oktatója” szakmai díjjal nem elsősorban az informatika oktatásában közreműködők szakmai, tudományos tevékenységét, illetve oktatáspolitikai szervező munkáját szeretné értékelni, hanem a közvetlen oktatási munkában oroszlánrészt vállaló informatikai oktatók erkölcsi-anyagi elismerésének emeléséhez szeretne hozzájárulni. A díj nem pályakezdőknek szól, és nem életműdíj.

A zsűri a következő súlyozással fogja értékelni a felsőfokú oktatási intézmények pályázatban megjelölt oktatójának elmúlt 3-5 éves munkáját, figyelembe véve az oktatásfejlesztésben és az elitképzésben/iskolateremtésben elért eredményeket és a hallgatói visszajelzéseket:

  • az oktató által személyesen irányított TDK-sok, diplomatervezők, önálló laboratóriumosok, esetleg PhD-hallgatók száma, a velük való foglalkozás gondossága és színvonala – hallgatóinak aktív részvétele pályázatokon, illetve mennyire vonta őket be ipari/gyakorlati projektekbe (40%)
  • új tantárgyak, legkorszerűbb tananyagok kidolgozása, segédletek, tankönyvek írása, modern technológiák felhasználása az informatikai oktatásban (30%)
  • az oktatás minőségének megítélése az elmúlt 3, illetve 5 év hallgatói véleményeinek átlaga, valamint a hallgatói önkormányzat írásos értékelése alapján (a pályázat szempontjából releváns értékelések) – 30%

Azóta történt

Előzmények