Letölthető a Vista SP2 kiadásra jelölt változata

Úgy tűnik, Redmondban egy kissé összezavarodtak: habár a hivatalos támogatási oldalon továbbra is a béta-verziót hirdeti letöltésre a Microsoft, a letölthető fájl neve (6002.16670.090130-1715_iso_update_sp_wave0-RCSP2.0_DVD.iso) árulkodik arról, hogy valójában a kiadásra jelölt (RC) változatot szerezhetjük be. Ez a build egyezik azzal, amelyet a TechNet és az MSDN tesztelői kaptak a múlt héten, az a változat pedig egyértelműen az RC volt.
A Microsoft december elején bocsátotta publikus tesztelésre a Service Pack 2 béta-verzióját. Mivel a Windows Server 2008 a Vista kódalapján nyugszik, a második javítócsomag mindkét operációs rendszer frissítésére alkalmas, de természetesen csak Vista SP1-re és Windows Server 2008-ra telepíthető. A javítócsomag tartalmazza az SP1 óta megjelent összes biztonsági frissítést, és támogatást biztosít az újabb hardvereknek és szabványoknak is.
A kettes számú szervizcsomag négyféle változatban tölthető le: exe állományként 32 bites, illetve 64 bites rendszerekhez, iso formátumban mindkettőhöz, illetve csak az Intel Itanium platformra készített 64 bites Windows Server 2008 rendszerekhez szintén exe formátumban. A javítócsomag szokás szerint egyelőre angol, francia, német, japán és spanyol nyelven érhető el.
Frissítés: A Microsoft észbe kapott, és kicserélte a címsort a támogatói oldalakon: immáron helyesen az RC szerepel a szövegben.

Azóta történt

  • A lassú Vista miatt perelik az Acert

    Olyan notebookokat forgalmaz a tajvani vállalat Vistával, melyekben kevesebb memória van a Microsoft által előírtnál – állítja egy panaszos vásárló. Aki szerint ez átverés.

  • Elkészült a Vista SP2

    A gyártók megkapták az RTM-et, azt viszont egyelőre nem tudni, hogy a Windows Vistára és Windows Server 2008-ra telepíthető csomag mikortól lesz letölthető.

Előzmények