Tanulmányozzuk 3D-ben az emberi testet!

Hirdetés

Egy roppant látványos és hasznos internetes alkalmazást érhetnek el azok, akik akár tanulmányaikhoz, akár csak szórakozásból, tanulni vágyásból érdeklődnek az emberi test felépítése iránt. A még béta-verziójú Visible Body térhatású modelljei teljes részletességgel mutatják be az emberi test szerkezetét.

Az oldalra való gyors és egyszerű regisztráció után a használathoz egy plug-int kell letölteni és telepíteni, ezek után lehet indítani az alkalmazást. A csontrendszer mellett megjeleníthető a keringési rendszer, az izomzat, az idegrendszer stb. A modellen egy vagy több felület is láthatóvá tehető, s a 3D-s alkalmazásnak köszönhetően körbe lehet forgatni, látószöget lehet váltani, a nagyításra és kicsinyítésre is mód van, az egyes részek pedig önállóan is tanulmányozhatóak.

Sajnos bizonyos hátrányokkal is számolni kell, ezek közül a legfontosabb, hogy csak Internet Exploreren működik a program, s minimum Windows 2000 szükséges hozzá, ám nem mellékes az sem, hogy emellett roppant erőforrás-igényes, – természetesen géptől függ – de nem nagyon lehet mellette más programokat futtatni. Az optimális hardver- és szoftverigény a honlap szerint 2 GHz-es Pentium 4 processzor, 2 GB RAM, DirectX 9.0c, 3D-s videokártya 256+ MB RAM-mal, Adobe Flash Player plug-in 8.0+, míg a működéshez szükséges minimális követelmény: 1 GHz-es Pentium 3 processzor, 512 MB RAM, DirectX 7.0+, 3D-s videokártya, Adobe Flash Player plug-in 8.0.

Azóta történt

Előzmények