A magyarok több mint fele a digitális fizetést részesíti előnyben

Ezt az eredményt mutatja az EVO Groupnak a Visa partnerségével készült „Fizetési szokások” című nemzetközi reprezentatív tanulmánya.

Az adatokat 14 országban gyűjtötték, a Visa nyolc közép-kelet-európai országban, köztük Magyarországon volt a kutatók partnere.

A tanulmány szerint a magyar fogyasztók 57 százaléka bankkártyával fizet vásárláskor. A digitális fizetési módot kínáló üzleteket a magyar fogyasztók pozitívan ítélték meg, a válaszadók 84 százaléka szerint ezek a boltok modernek, 31 százalékuk pedig nagyobb biztonságban érzi magát, mivel digitális megoldás higiénikusabb más fizetési módoknál – írják a közleményben.

A felmérés rámutatott arra, hogy Magyarországon a digitális fizetési lehetőségek terjedésére még mindig van lehetőség. A magyar válaszadók 27 százalék mondta, hogy a digitális fizetés lehetőségének hiánya miatt nem tudott legutóbb kártyával fizetni. A digitális fizetés elsősorban a hagyományos piacokon nem érhető el – olvasható a közleményben.

Kiss Ede, a Visa Magyarországért felelős területi vezetője a közleményben kiemelte: arra törekednek, hogy a közép- és kelet-európai régióban, így Magyarországon is támogassák a fizetési ökoszisztéma fejlődését. Egyebek közt új fizetési termékeket, megoldásokat vezetnek be a magyar piacon a partnerbankokkal, elfogadókkal és más pénzügyi intézményekkel együttműködve. Ilyen kezdeményezés többek között a Visa Tap to Phone megoldás, amely a jelenlegi androidos okostelefonokat alakítja fizetési terminállá. A májustól Magyarországon is elérhető lehetőséggel élve a kereskedőknek nincs szükségük további eszközre, telefonjukkal és egy internetkapcsolattal szinte bárhol, bármikor képesek költséghatékonyan bankkártyát elfogadni – olvasható a közleményben.

Azóta történt

Előzmények