Virtuális nyílt nap a Neumann Karon

(x) A Neumann János Informatikai Kar (NIK) internetes terében a végzősök élőben hallgathatják és chaten keresztül kérdezhetik az egyetem vezetőit és a hallgatói önkormányzat képviselőjét. A virtuális nyílt nap 2012. február 16-án 18 órától várja az érdeklődőket az egyetem weboldalán.

„Kezdeményezésünk leginkább interaktivitásában tér el a hagyományos nyílt napoktól. Reméljük, a chat informálisabb csatornája elegendő bátorítást ad a diákoknak ahhoz, hogy merjenek kérdezni” – emelte ki dr. Nádai László, az Óbudai Egyetem Neumann János Informatikai Kar dékánja.

A közel 2 órás program első felében a diákok megismerhetik az Informatikai Kar mérnök-informatikus képzési programját; milyen választható szakirányok, szakmai gyakorlatok, kutatási lehetőségek és kooperatív képzési programok állnak a hallgatók rendelkezésére. A nyílt nap második felében az ösztöndíj-lehetőségekről, a kollégiumi ellátásról és a költségtérítéses képzésről tájékozódhatnak az résztvevők. A virtuális nyílt nap a külföldön élő magyarok tájékozódását is segíti. A továbbtanulásról február 24-ig kell dönteniük a diákoknak.

Előzmények