Vezetőváltás a Senorgnál

2004. május 3-tól régi-új vezérigazgató veszi át az egyik legnagyobb hazai informatikai kereskedő cég, a Senorg Hungary Rt. vezetését. A korábbi vezető, Kelemen János a cégcsoport egy másik érdekeltségénél kapott megbízást. Az új vezérigazgató, Funtek Sándor cégen belülről érkezik, eddig a Senorg kereskedelmi igazgatói feladatait látta el. A közgazdász végzettségű szakember először a banki szektorban bizonyított, majd rendszerintegrátor cégeknél töltött be Senior Sales pozíciókat. A Senorg Rt.-nél 2004. elejétől látta el a kereskedelmi igazgatói posztot.

Az új vezérigazgató kinevezése kapcsán elmondta, bár felelőssége és feladatköre kibővült – a cég egészét érintő, hosszú távú stratégiai döntések kivételével gyakorlatilag a teljes működést Funtek Sándor vállára helyezték –, egyelőre a kereskedelmi vezetői feladatok is nála maradtak.

A közelebbi jövőben a Senorg egy új, hierarchikus rendszerű kereskedő csapat kiépítését tűzte ki célul. Eladásaikban elsősorban nem áruházláncokon keresztül kívánnak értékesíteni, hanem emelni akarják a direkt, valamint a viszonteladó cégeken keresztüli eladások arányát és volumenét. Továbbá nagyobb súlyt kívánnak helyezni a Sulinetre is. Ezzel párhuzamosan termékpalettájuk is bővült. Az új, LCD-PC termékcsaládtól sokat vár a cég. Ez gyakorlatilag egy teljes PC, mely ház nélkül, egy LCD-monitor helyigényével nyújtja mindazt, ami egy irodai géptől elvárható.

Azóta történt