Vezérigazgatót cserél a magyar Telenor

Christopher Laska
Christopher Laska

A Telenor Magyarország igazgatósága a mai naptól új vezérigazgatót nevezett ki Christopher Laska személyében. Christopher Laska Anders Jensent követi a vezérigazgatói székben, aki a szolgáltató közleménye szerint a Telenor-csoporton kívül vállalt vezetői megbízást.

Hirdetés

„Nagy örömünkre szolgál, hogy Christopher Laska a Telenor Magyarország új vezérigazgatója. Széles körű iparági tapasztalata, valamint a vállalatra és a helyi gazdasági környezetre vonatkozó ismeretei komoly előnyt jelentenek számára” – mondta Björn Magnus Kopperud, a Telenor Magyarország igazgatóságának elnöke, a Telenor-csoport közép- és kelet-európai leányvállalataiért felelős igazgatóhelyettese.

Christopher Laska a Telenor Montenegró vezérigazgatója 2009 óta, előtte a Telenor szerbiai leányvállalatánál töltötte be a vállalati kapcsolatokért felelős vezérigazgató-helyettesi posztot. Korábban a Telenor International Mobile-nál volt M&A projektigazgató, majd a Telenor-csoportnál a magyarországi, illetve később a pakisztáni leányvállalatért felelős vezetőként dolgozott. A Pannon GSM-nél az üzletfejlesztési és stratégiai igazgatói pozíciót töltötte be. Laska azt mondta, „örömmel térek vissza az általam jól ismert vállalathoz, egy szívemhez közel álló országba.”

A 40 éves Laska az angliai Bradford University Management Centerben szerzett business management területen BA-fokozatot, majd a londoni Chartered Institute of Marketingen posztgraduális képzésen vett részt.

A távozó vezérigazgató, Anders Jensen kevesebb mint két évvel ezelőtt, 2009 áprilisában vette át a magyar leányvállalat irányítását. „Nagyon szerencsésnek tartom magam, hogy a Telenor Magyarország csapatával dolgozhattam az utóbbi két, megpróbáltatásokkal teli évben. Sok mindent elértünk együtt. Biztosan állíthatom, hogy a Telenor jó pozíciókkal rendelkezik a jövőbeni növekedéshez, és sok szerencsét kívánok az utódomnak” – idézi a vezércseréről beszámoló sajtóközlemény Jensen szavait.

Azóta történt

Előzmények