Hirdetés

Végső tesztüzemben a Windows Vista

Hirdetés

A Microsoft a napokban elindította a Windows Vista bevezetés előtti tesztváltozataihoz széles körű hozzáférést nyújtó Windows Vista Felhasználói Előzetes Programot (Windows Vista Customer Preview Program, CPP). A röviden CPP-nek nevezett program keretében azok a fejlesztők és informatikusok is hozzájuthatnak a kódhoz és megkezdhetik a tesztelést, akik más csatornákon nem férnek hozzá a bevezetés előtti tesztverzióhoz. A CPP ezen kívül lehetővé teszi a Windows Vista által támogatott különféle otthoni felhasználási forgatókönyvek tesztelését. A bevezetés előtti kód széles körű elérhetősége azért is fontos mozzanat a fejlesztésben, mert a tesztelőktől, felhasználóktól kapott visszajelzések hozzásegítik a Microsoftot a termék egyes részleteinek további finomításához.

A program iránt érdeklődő it-szakemberek vagy ingyenes letöltéssel, vagy névleges díjért beszerezhető DVD-n juthatnak hozzá a kódhoz, de ehhez előbb fel kell keresniük a Windows Vista „Get Ready” webhelyét.  Itt sokféle hasznos eszközhöz és információhoz juthatnak hozzá, többek között a rendszerkövetelményeket is beleértve. A webhelyről letölthető Windows Vista Upgrade Advisor alkalmazás segítségével fel tudják mérni, hogy rendszerük képes-e a Windows Vista futtatására. A Get Ready webhelyet hivatkozás kapcsolja össze a CPP megrendelőlapjával.

Lényeges, hogy a CPP béta kódjának használata csak tesztgépeken ajánlott – otthoni, vagy munkahelyi éles környezetben működő PC-ken nem.

Azóta történt

Előzmények