Vasárnap indul az űrtábor

A Magyar Asztronautikai Társaság (MANT) 1994 óta rendez űrtáborokat, idén július 12. és 18-a között, Sopronban. A táborban 13-18 éves fiatalok ismerkedhetnek meg magyar űrkutatókkal, bővíthetik az űrtevékenységekkel kapcsolatos ismereteiket, illetve izgalmas programokban sem lesz hiány.

A most vasárnap kezdődő esemény részeként a résztvevők látogatást tesznek Bécsbe, ahol az ENSZ Világűrbizottság Tudományos és technikai albizottságának elnöke vezeti az ENSZ-központ állandó űrkutatási kiállításának megtekintését, de a Világűrbizottság üléstermébe is eljutnak a fiatalok. Az MTA CSFK Geodéziai és Geofizikai Intézete mellett a Stella Sopron csillagászati előadása és bemutatója is belefért a programtervbe.

A tavalyi űrtábor is jó hangulatban telt
A tavalyi űrtábor is jó hangulatban telt (forrás: MANT) [+]

Olyan neves szakemberek tartanak majd előadásokat, mint Dr. Hirn Attila az MTA Energiatudományi Kutatóközponttól, ő a Rosetta-program magyar eredményeiről beszél majd, illetve szóba kerül a Plútó és a New Horizons szonda is, ezekről Dr. Both Előd, a Magyar Asztronautikai Társaság tagja tart előadást. A sok más érdekes programpont mellett jövőképet is vázolnak az érdeklődőknek, Dr. Bacsárdi László, a MANT főtitkára mutatja be a hazai lehetőségeket az űrkutatásban.

Idén nyáron először kerül megrendezésre a MANT Űrakadémia, melyre 18-35 év közötti érdeklődőket várnak Gödöllőre, augusztus 6-9 között. Jelentkezni július 15-ig lehet, MANT-tagoknak 15 ezer forint a négy nap, külsősöknek 18 ezer forint a részvételi díj.

Azóta történt

Előzmények