Valami bűzlik Dániában…

Hirdetés

Az IFPI (International Federation of the Phonographic Industry, a nemzetközi lemezipart képviselő szervezet, melynek a világ 76 országában több mint 1400 lemezcég és terjesztő a tagja) jelentése szerint a koppenhágai városi bíróság elrendelte, hogy a svéd Tele2 szolgáltató tiltsa meg a dán felhasználók számára az Allofmp3.com nevű orosz zeneletöltő oldal elérését, mert bizonyítottnak találták, hogy a szájt üzemeltetői jogtalanul kereskednek szerzői jog által védett zenékkel.

Az eljárást dán kiadói csoportok indították, pontosan azzal a céllal, hogy a bíróság végül a fenti ítéletet mondja ki. „Melegen üdvözöljük a bíróság döntését. Ez az ítélet eloszlat minden kétséget afelől, hogy vajon illegális-e az Allofmp3.com működése. Az Allofmp3.com egy illegális szolgáltatás, amely minden évben sokmillió koronával károsítja meg a művészeket és a producereket” – nyilatkozta Jens-Otto Paludan, az IFPI dániai elnöke és a Universal Music dániai képviselője.


Dániában már nem...

Az orosz alapítású Allofmp3.com működése nagy viharokat vált ki, még Oroszország WTO-tagságát is érinti a tevékenységük – erről nemrég mi is beszámoltunk. Október elején a Visa International és a MasterCard Worldwide csatlakozott az oroszok bojkottálásához, amikor bejelentették, hogy nem fogadják el az oldallal kapcsolatos tranzakciókat a kártyáikat használóktól. A nyugati médiavállalatok szerint a szájtot működtető gazdasági társaság nem rendelkezik a megfelelő licencekkel, ám az oldal gazdái az ellenkezőjét állítják; saját tevékenységüket törvényesnek tartják, a panaszok okát a nyugati kiadó kapzsiságában látják, s mindenképpen tovább akarnak dolgozni.

A webuser információi szerint jelen pillanatban a világ 17 országában körülbelül 8000 olyan eljárás folyik, melyet illegális fájlmegosztás miatt indítottak.

Azóta történt

Előzmények