Vágja zsebre a híreket: 06-20-INFO958

"Vágja zsebre a híreket" szlogennel, a Pannon GSM segítségével május végétől interaktív telerádiós szolgáltatást indít az InfoRádió. A 06-20/INFO-958 (06-20/4636-958) telefonszám tárcsázásával Magyarország vagy a világ bármely pontjáról egy normál hívás díjáért élőben hallgatható a magyar piac egyetlen 24 órás hírrádiója. Az online rádiózás mellett a hívó egy menürendszerben kiválaszthatja a hírrádió műsorából csak az őt érdeklő hír- vagy információs blokkot is. Külön lehívhatja a legfrissebb híreket, a gazdasági információkat, a sporthíreket vagy – mielőtt belevetné magát a csúcsforgalomba – a legfrissebb közlekedési híreket. Hasznos információkkal szolgál az időjárásjelentés és az orvosmeteorológiai előrejelzés. Mindezek mellett az érdeklődők bármikor meghallgathatják az InfoRádió egyórás Aréna c. adásának előző napi, teljes adását is.

Az InfoRádió, amely már két éve a BBC stratégiai partnere, új szolgáltatását elsősorban azon rendszeres hallgatóinak kínálja, akik a munkájuk során éppen a hírrádió vételkörzetén kívül tartózkodnak, illetve azoknak, akik bárhol, bármikor várakozás nélkül azonnal friss híreket vagy egyéb információkat akarnak hallgatni. A nyár folyamán a szolgáltatás a legfontosabb események híreivel bővül, így például külön menüpontban lesznek lehívhatóak a foci EB legfrissebb hírei, ill. augusztusban az athéni olimpiával kapcsolatos aktualitások is.

Módos Márton, a hírrádió ügyvezető igazgató-főszerkesztője kiemelte: "Az új telerádiós szolgáltatás segítségével a hallgató függetleníteni tudja magát a rádiós vételkörzet és a műsorrend szabta korlátoktól. Nyaralás közben vagy két tárgyalás között, itthon vagy külföldön, azaz bárhol és bármikor egy normál hívás díjáért közvetlenül hozzájuthat az őt érdeklő információhoz, anélkül, hogy bármi mást meg kellene hallgatnia." Somlyai Dóra, a Pannon GSM kommunikációs igazgatója hozzátette: "Az InfoRádió és a Pannon GSM tartalomszolgáltatási együttműködésével létrejött szolgáltatás egyedülálló a magyar piacon, és jól demonstrálja azt, hogy megfelelő technikai háttérrel a mobiltelefon alapfunkcióin kívül is milyen hasznos társ lehet az üzletben és a magánéletben egyaránt."

A szolgáltatás induló menürendszere: A 06-20-4636958 tárcsázása után 1-es gomb: élő adás, 2-es: legutóbbi hírblokk, 3-as: közlekedési hírek, 4-es: időjárásjelentés, 5-ös: orvosmeteorológiai előrejelzés (csak hétköznapokon), 6-os: sporthírek, 7-es: gazdasági információk, 8-as: az Aréna legutóbbi adása (4 blokkban). A 9-es menüpontba kerülnek majd az időszaki események hírei (foci EB, olimpia stb.)

Azóta történt