Hirdetés

Kisöpörné az USA a félrevezető reklámokat a közösségi médiából

Az amerikai Szövetségi Kereskedelmi Bizottság (FTC) közösségi médiás és videostreaminggel foglalkozó cégektől is információkat kért be.

A félrevezető reklámok szűréséről kért be információkat az amerikai FTC, nyolc nagy közösségi médiás és videostreaminggel foglalkozó cégtől.

Ezek között ott van a Meta, a Twitter, a TikTok és a YouTube is, a másik négy pedig a Snap, a Twitch, a Pinterest és az Instagram. Ezek mind kötelesek olyan információkat átadni, mint a reklámbevétel összege, a megtekintések száma.

A hatóság komoly kritikára készül a megtévesztő és félrevezető reklámok kapcsán, és le is korlátozná az ilyen fizetős hirdetéseket, főleg, ha az kárnak teszi ki a fogyasztót egészségügyi termékek, pénzügyi átverések, visszaélések, hamisítványok vagy hasonlók kapcsán.

Az FTC szerint a közösségi média aranybánya a scammereknek, mindenkit elárasztanak hamis termékekkel és csalásokkal, nagy károkat okozva. Az FTC most el szeretné érni, hogy a közösségi médiában és videostreamingben működő cégek eleget tegyenek az ilyesmi megelőzéséért.

Azóta történt

Előzmények